-

Meer dan 342.000 euro voor mensen op de vlucht: geslaagde editie voor de Refugee Walk

Op zondag 3 oktober 2021 organiseerde Vluchtelingenwerk Vlaanderen voor de zesde keer de Refugee Walk. Meer dan 1570 mensen stappen mee en haalden meer dan 342.000 euro op. Gewoonweg fantastisch en een warm signaal van solidariteit met mensen op de vlucht. Hiermee tonen deelnemers in heel Vlaanderen hun solidariteit met vluchtelingen en asielzoekers én maken ze een wezenlijk verschil om hen te helpen. 

De massale opkomst voor de Refugee Walk bewijst dat de steun voor vluchtelingen groot is in verschillende lagen van de bevolking. Ook ambassadeur Jonas Geirnaert wandelt vandaag mee. “Ik vind het belangrijk om aan de mensen van hier te laten zien dat vluchtelingen ook mensen zijn zoals jij en ik, die recht hebben op een goed en een veilig leven”, vertelt Jonas. “Bovendien wil ik aan vluchtelingen tonen dat er hier heel veel mensen zijn die vinden dat zij hier welkom zijn. Daarom doe ik mee met Refugee Walk!”

De opbrengst van de Refugee Walk gaat naar Vluchtelingenwerk Vlaanderen, waarmee meer acties voor een humaan vluchtelingenbeleid worden mogelijk gemaakt.

Steun onze stappers via www.refugeewalk.be

 

Dit fantastische resultaat bewijst dat er vandaag een groot draagvlak bestaat om mensen op de vlucht te steunen. "Deelnemers willen meer dan ooit hun solidariteit met vluchtelingen tonen", bevestigt Charlotte Vandycke, directeur van Vluchtelingenwerk Vlaanderen. "Die steun is dan ook hard nodig. Een broodnodig signaal ook om de komende maanden verder de rechten van mensen te verdedigen en mensen te helpen in hun zoektocht naar bescherming voor oorlog, geweld en vervolging, veilige toegang tot Europa, hun zoektocht naar correcte én begrijpelijke informatie, en een dak boven hun hoofd."

Foto-albums

Media