-

Netwerkdag brengt Brusselse vrijwilligers samen

Op zaterdag 3 december organiseerde collega en regiocoördinator Sofie (Vlaams-Brabant & Brussel) een netwerkdag (Den Teirling in Elsene) voor vrijwilligersverengingen en burgerinitiatieven uit het Brusselse. Het werd een unieke gelegenheid om de vele vrijwilligers voor mensen op de vlucht bijeen te brengen.
Netwerkdag Brussel

©️Fotograaf Bert Blondeel

De netwerkdag werd een uitgelezen kans om veel vrijwilligers voor mensen op de vlucht uit Brussel te ontmoeten. “Elkaar ontmoeten en inspireren, ervaringen uitwisselen, sterke sprekers horen, samen eten en artistieke talenten zien, dat was de essentie van deze netwerkdag”, zegt Sofie.

Sofie HamdiTijdens de netwerkdag konden deelnemers ook een doorlopende expo bezoeken van Ahmad Alsaadi. Hij is een jonge Syrische fotograaf die tijdens de revolutie samenwerkte met het verzet als journalist. In Brussel fotografeert Ahmad dagelijks de stad en haar kleine details en werkt hij als fotojournalist, assistent-regisseur en filmmaker.

Tijdens de middag was er lunch voorzien door Marché Bildy Market. Dit participatief kunstproject uit Sint-Jans-Molenbeek en omringende gemeentes brengt lokale producenten, tradities en verhalen samen met de focus op thema’s zoals voedsel, sport, cultuur en welzijn.

Netwerkdag Brussel

De boeiende dag werd afgesloten met een streepje muziek door Belgische singer-songwriter AiméDOH uit DR-Congo en Syrisch muzikant Tarek Alsayed.

Bekijk het fotoalbum

©️Bert Blondeel

Netwerkdag Brussel

Netwerkdag Brussel