-

OPROEP - inzameling spullen voor mensen op de vlucht

#GeenMensenOpStraat - Vluchtelingenwerk Vlaanderen

Vriendschap Zonder Grenzen organiseert op vrijdag 30 december een uitdelingsacties van pakketten voor mensen op de vlucht en op straat. Zo willen ze hen een extra duwtje in de rug geven tijdens de eindejaarsperiode. De organisatie roept op om allerlei spullen in te zamelen in december en aan hen te bezorgen.

Vrienschap Zonder Grenzen - een nationaal netwerk van vrijwilligers die vluchtelingen steunen - organiseert deze actie op 30 december, net voor het begin van het nieuwe jaar. Ze zullen daarbij 2 pakketten uitdelen:

  • Eéntje voor mannen met onder andere een jongensslip, sokken, tandenborstel, vaseline enzoverder
  • Eéntje voor vrouwen met gelijke spullen maar ook bijvoorbeeld maandverband, hygiënische producten enzoverder

Heb je één van deze producten op overschot? Of wil je graag iets bijdragen in de vorm van materiële hulp en kan je hiervoor zorgen? Wil je dit initiatief graag mee ondersteunen?

Wat kan jij doen?

Ze verzamelen al het materiaal op zaterdag 17 december tussen 14u en 17u, op woensdag 21 december en donderdag 22 december, telkens tussen 16u en 18u.

Je kan ook de giften brengen naar de Begijnhofkerk. Ze maken de pakketten klaar op woensdag 28 en donderdag 29 december, tussen 14u en 18u in het lokaal (Kastanjeboomstraat 33, Brussel). Daar kan je die dagen ook nog giften binnen brengen.

Je kan ook een financiële bijdrage storten op het rekeningnummer: Vriendschap zonder Grenzen BE76 5230 8086 1295

IN HET KORT

  • Wat? Onderbroeken, hygiënische producten, sokken, maandverband etc.
  • Waar? Lokaal VZG (Kastanjeboomstraat 33, Brussel)
  • Wanneer? 17, 21, 22, 28 en 29 december