-

Proefproject Pre-OKAN zoekt lesgevers, begeleiders en studenten

We zijn op zoek naar lesgevers of studenten die een 6-8 tal jongens (13-14 jaar) van asielcentra in het Brusselse willen voorbereiden op het OKAN-traject in het Technisch Instituut Don Bosco in Sint-Pieters Woluwé . Dit schooljaar zullen deze jongeren lange tijd niet naar school kunnen gaan omwille van de wachtlijsten in OKAN. Daarom starten we het proefproject 'Villa Veerkracht' op voor hen.
OKAN - Vluchtelingenwerk Vlaanderen

Deze jongens volgen deels in OKAN Don Bosco in Sint-Pieters-Woluwe en deels in de centra waar ze verblijven in het Brusselse een dagprogramma met pedagogische activiteiten, lesmomenten op maat en zinvolle dagbesteding.

Doel

Zo bereiden we hen voor op het OKAN-traject en geven we hen de kans om in een veilig milieu aan taalverwerving en integratie te werken. Deze jongens verliezen op deze manier geen tijd wat aanpassing aan het schools gebeuren betreft. Ze leren vaardigheden die nuttig zijn voor op school én de dynamiek van naar school gaan buiten het centrum. Wanneer ze dan uiteindelijk aan OKAN beginnen verloopt dat traject dan ook vlotter, wat positief is voor de verdere schoolloopbaan.

Wie zoeken we?

  • We zoeken lesgevers (deeltijds) die ervaring hebben met het aanleren van taal/ alfabetisering (lagere school, OKAN, NT2 of andere interessante activiteiten, hobby’s) en die zich structureel d.w.z. steeds op hetzelfde tijdstip in de week, op vrijwillige basis willen inzetten gedurende de vijf maanden van dit project. (februari 2023- 30 juni 2023)
  • Studenten die tijdens hun lesvrije momenten met deze jongens willen aan de slag gaan om hen fijne activiteiten te laten beleven en zo hun taalverwerving en welbevinden te stimuleren.

Wat verwachten we?

Je kan de jongeren via allerhande activiteiten in hun talenten/interesses versterken en via activiteiten ook werken aan hun welbevinden. Door deze activiteiten in het Nederlands te begeleiden werken ze ook aan hun taalverwerving.

Waar en Wanneer?

De activiteiten en de tijdstippen worden bepaald volgens de mogelijkheden van de lesgevers/begeleiders/ studenten. Er staan veel mogelijkheden open.

  • In Don Bosco Sint-Pieters-Woluwe kunnen we hulp gebruiken op verschillende dagen om samen met de leerkracht of apart deze jongens te begeleiden. Het adres is Guldendallaan 90 in 1150 Woluwe-Saint-Pierre.

Als lesgever/begeleider krijg je de steun van het centrum zelf, ervaren OKAN-leerkrachten, vrijwilligers e.a.

Meer informatie

Voor verdere info contacteer je Veronique De Clercq, coördinator van dit project: Stuur een mailtje naar @email of bel naar 0492 11 27 82