-

Regiocoördinator Marieke bezoekt uitstap naar Planckendael van Lions club voor 135 Oekraïense kinderen

Zes Lions Clubs uit het Antwerpse ontvingen op zaterdag 24 september 135 Oekraïense kinderen en hun ouders voor een dagje in Zoo Planckendael. De groepen namen daarvoor contact op met onze collega Marieke die als regiocoördinator voor ondersteuning van hun uitstap zorgde. "Het doet me deugd om als steunpunt voor vrijwilligers voor mensen op de vlucht te zien hoeveel initiatieven er zijn en de impact die al deze mensen kunnen hebben. Het is fijn om mensen samen te kunnen brengen."
Regiocoördinatoren - Vluchtelingenwerk Vlaanderen

Onder leiding van Lions Club Minerva Zoersel werd de uitstap georganiseerd naar de Zoo van Planckendael. De serviceclubs voorzagen het vervoer van en naar het dierenpark, het eten voor de gasten en betaalden hun toegangstickets. Het is een gigantische organisatie, want naast de vele kinderen en ouders werden er ook tolken uitgenodigd om de gasten welkom te heten en te begeleiden. 

Onze collega Marieke bracht de Lions en de Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen samen en zocht mee naar tolken. Als regiocoördinator wil ze verbinden en samenwerken. Zij gaat daarom in gesprek met alle relevante actoren in de regio Antwerpen om lokale samenwerkingen zoals deze samenkomst op te zetten.

De vrijwilligers van de Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen maakten met een deel van de kinderen het pennenetuis die ze wilden doneren. Deze uitstap bood de Oekraïense gezinnen een dagje ontspanning aan. Op het einde ontvingen de kinderen een kleurboek met daarin een woordje uitleg in zowel het Oekraïens als het Nederlands.

Regiocoördinatoren - Vluchtelingenwerk Vlaanderen