-

Sayed: "Ik had alleen kartonnen dozen om op te slapen"

"Bijna 2 maanden sliep ik op straat. Een verschrikkelijke periode, want ik had alleen kartonnen dozen om op te liggen." Sayed is een Afghaanse legerofficier. Toen de taliban in de zomer van 2021 de macht overnam, vreesde hij voor zijn leven en vluchtte naar ons land. Na een vlucht te voet van meer dan 10 maanden belande Sayed in België. Hij kreeg geen opvang en kwam op de straat terecht.
Sayed - Vluchtelingenwerk Vlaanderen

"Nog altijd heb ik problemen om voor middernacht te gaan slapen, omdat ik op straat pas rond 2u of later in slaap kon vallen door het nachtlawaai." Sayed ervaart nog elke dag stress. Zijn vrouw en zoontje kan hij alleen via de telefoon zien of spreken. "Ik mis ze enorm en hoop dat ik ze ooit nog in België kan zien. De situatie in Afghanistan is gevaarlijk."

Dit is al de tweede winter op rij dat mensen die asiel willen aanvragen in ons land op straat moeten slapen. Geen perspectief. Dat leidt tot onaanvaardbare humanitaire situaties.

Ondersteun jij mee onze actie? Teken dan onze petitie. Roep met ons mee op om de premier mensen NIET op straat te laten slapen! #GeenMensenOpStraat

                                                                     Teken de petitie