-

'Tolkies' verenigd: een inspirerende reünie van vrouwelijke tolken

Op 26 januari kwam een groep van 15 getalenteerde vrouwelijke tolken, 'Tolkies', samen om niet alleen hun recente opleiding te vieren, maar ook om ervaringen uit te wisselen, spelletjes te spelen en waardevolle feedback te delen. Dit project is een samenwerking tussen Brussel Onthaal en Vluchtelingenwerk Vlaanderen.

Deze reünie was een viering van de nieuw opgeleide tolken en een testament van de positieve impact van dergelijke initiatieven. De reacties van de deelnemers waren overweldigend positief, waarbij enkelen zelfs het geluk hadden om oude vriendinnen terug te zien.

"We hebben elkaar al 5 jaar niet meer gezien en nu ontmoeten we elkaar hier vandaag. We zijn zo blij dat we nu weer met elkaar contact hebben." 

Brussel Onthaal en Vluchtelingenwerk Vlaanderen gaan met de feedback aan de slag en kijken uit naar de volgende vorming van een groep meertalige vrouwen in maart 2024! We kijken uit naar de volgende stappen in dit inspirerende project en de impact die het zal hebben op nog meer getalenteerde meertalige vrouwen.