-

Wat geef je je vader als er zoveel op het spel staat?

Deze Vaderdag kunnen we meer dan doen dan alleen cadeaus geven. Kies zondag voor een partij die zijn familie een toekomst gunt. #KIES24 #Vaderdag2024 #ChooseSolidarity

Aanstaande zondag belooft een historische verkiezingsdag te worden. Recente peilingen voorspellen uitzonderlijk hoge scores voor extreemrechts, een partij bekend om haar radicale standpunten ten aanzien van mensen op de vlucht. Vluchtelingenwerk Vlaanderen bekommert zich om het leven van nieuwkomers en roept op om niet mee te gaan in simplistische oplossingen en oog te hebben voor de rechten en de toekomst van deze mensen.

In een krachtige video spreekt een twaalfjarige jongen direct tot de kijkers met een emotionele oproep: “Zondag is het Vaderdag. Ik wil mijn papa een mooi cadeau geven. Maar een sleutelhanger of pennenhouder maakt hem niet gelukkig. Wat mijn papa echt gelukkig maakt, is hier welkom zijn. En mij ook. Zo’n cadeau kan ik hem niet geven. Jullie wel.” De video eindigt met een duidelijke oproep op het scherm: “Help hem aan een cadeau voor Vaderdag. Kies zondag voor een partij die hun een toekomst gunt.

 In samenwerking met mortierbrigade.