-

Wake Up Sammy!

Op donderdag 9 december voerden wij samen met onze Franstalige zusterorganisatie CIRÉ asbl, het Plateforme Citoyenne -BxlRefugees- Burgerplatform, Dokters van de Wereld, het personeel van Fedasil en Caritas International België een actie aan het kabinet van Sammy Mahdi. We richten symbolisch een bed op voor de staatssecretaris van Asiel en Migratie gewapend met wekkers, alarmen en sirenes. Daarmee proberen we Sammy wakker te maken zodat hij eindelijk actie onderneemt voor de mensen op straat.
Sammy Wake Up

De opvangsector bevindt zich opnieuw in een crisis. De opvangcentra zitten propvol. Het uitblijven van een reactie op deze crisis is uitgelopen op een humanitaire crisis. Elke dag worden honderden mensen op straat achtergelaten voor de deur van het aanmeldcentrum aan het Klein Kasteeltje.

Toch bestaan er oplossingen

  • oprichting van nieuwe opvangplaatsen;
  • steun van Defensie;
  • gebruik maken van hotels;
  • uitvoering van een spreidingsplan;

Wat nu nodig is, is de politieke wil om deze kwestie aan te pakken. Neem besluiten en stel de nodige middelen ter beschikking voor de opvangsector!

Petitie

Ondersteun jij mee onze actie? Teken dan onze petitie. Roep met ons mee op om de regering mensen NIET op straat te laten slapen!   

#GeenMensenOpStraat

Ik teken de petitie