-

Wat doet deze muurschildering in Gent?

Spotted! Ontdek onze gigantische muurschildering gelegen aan Entr in Gent, een symbool van solidariteit. Vanuit Vluchtelingenwerk Vlaanderen vragen we hiermee aandacht voor onze 9e editie van de Refugee Walk. Hiermee willen we niet alleen je voeten, maar ook je hart in beweging zetten.

Vandaag op dinsdag 27 augustus wordt de stad Gent wakker met een indrukwekkende nieuwe toevoeging aan haar stadsbeeld: een 30 meter lange muurschildering, gecreëerd ter ondersteuning van de Refugee Walk 2024. Deze gigantische muurschildering, gelegen aan Entr, werd om 9u30 uur feestelijk onthuld in het bijzijn van de burgemeester, de artiest, vertegenwoordigers van diverse organisaties en de pers. Meer informatie over deze actie vind je hier.

“Gent is een solidaire en warme stad, ook voor vluchtelingen. We zijn dan ook met veel overtuiging voor het eerst gaststad voor de Refugee Walk. Niet alleen een mooi verbindend evenement, maar ook letterlijk en figuurlijk ondersteuning voor mensen op de vlucht.” - Mathias De Clercq, burgemeester van stad Gent.

De Refugee Walk is een evenement dat dit jaar voor de negende keer georganiseerd wordt op 29 september 2024 in Gent, door Vluchtelingenwerk Vlaanderen. Het doel is om aandacht te vragen voor en geld in te zamelen voor mensen op de vlucht. Door deel te nemen aan een wandeling van 20 of 40 km, tonen duizenden mensen in België hun solidariteit. Tijdens de laatste editie werd met zo’n 2.200 wandelaars maar liefst €500.000 ingezameld, wat getuigt van het grote draagvlak voor mensen op de vlucht. 

Dit jaar belooft een recordeditie te worden, aangezien de inschrijvingen sneller verlopen dan ooit tevoren. Opvallend is dat het merendeel van de deelnemers zich voor het eerst inschrijft, wat aantoont dat de Refugee Walk een steeds breder publiek aanspreekt. Vanwege de grote belangstelling overwegen we voor het eerst om de inschrijvingen voortijdig af te sluiten zodra het maximum aantal deelnemers is bereikt.

Ik neem deel aan de Refugee Walk