-

Wat doet deze reuzenwandelschoen in Antwerpen?

Spotted! Ontdek onze reuzenwandelschoen op het Antwerpse Operaplein, een symbool van solidariteit. Vanuit Vluchtelingenwerk Vlaanderen vragen we hiermee aandacht voor onze 8e editie van de Refugee Walk. Hiermee willen we niet alleen je voeten, maar ook je hart in beweging zetten.

De voorbijgangers van het bruisende Operaplein van Antwerpen zijn op dinsdag 22 augustus getuige van een opvallende onthulling: een indrukwekkende reuzenwandelschoen, met daarop de woorden ‘Want elke stap telt’. Daarmee vraagt Vluchtelingenwerk Vlaanderen samen met Alina Churikova, Jaouad Alloul, Joke Emmers, Katrien De Ruysscher, Laura Janssens, Lien Van De Kelder, Nadia Nsayi en Sanad Latifa aandacht voor de Refugee Walk. Dit is een jaarlijks wandelsportevenement dat erop inzet om bewustzijn te creëren en geld in te zamelen voor mensen op de vlucht en dit jaar plaatsvindt op 8 oktober in Antwerpen of een streek naar keuze.

Deelnemen aan de Refugee Walk bewijst namelijk dat één stap, één gebaar, één persoon een wereld van verschil kan maken. Doe dus mee op 8 oktober, wandel 20 of 40 km - vanuit Antwerpen of in een streek naar keuze - en zet je in voor mensen op de vlucht. Élke stap telt!


Inschrijven kan via www.refugeewalk.be

SYMBOLIEK

Deze imposante installatie staat symbool voor solidariteit met mensen op de vlucht en herinnert ons aan de uitdagingen en ontberingen die zij doormaken op hun zoektocht naar veiligheid. "Want elke stap telt" benadrukt de waarde van kleine acties van individuen en het belang van gezamenlijke inzet voor een gemeenschappelijk doel: steun bieden aan degenen die gedwongen zijn hun thuisland te verlaten. Net zoals deelnemen aan de Refugee Walk ook leidt tot grootschalige verandering.

Vluchtelingenwerk roept hiermee op om deel te nemen aan Refugee Walk 2023. Met de opbrengst van dit solidariteitsevent kan ze namelijk met haar expertise rond asiel en migratie druk blijven zetten op het beleid, mensen in beweging brengen, campagne voeren, asielzoekers een eerste onthaal geven, juridische vragen beantwoorden, een uitgebreid vormingsaanbod te voorzien en nog zoveel meer.

REFUGEE WALK: MEER DAN EEN WANDELING

De Refugee Walk is een jaarlijks evenement dat mensen van alle leeftijden, achtergronden en nationaliteiten samenbrengt voor een 20 of 40 kilometer lange wandeltocht. Deze tocht biedt deelnemers de mogelijkheid om zich te laten sponsoren en fondsen in te zamelen voor Vluchtelingenwerk Vlaanderen, dat vecht voor de rechten van mensen die gedwongen zijn hun thuisland te ontvluchten voor conflict, vervolging en andere noodsituaties.

De Refugee Walk is cruciaal om de aandacht te blijven vestigen op bestaande problematieken zoals de opvangcrisis en om solidariteit om te zetten in actie. Dit jaar vindt de Refugee Walk plaats op 8 oktober 2023 en wordt ze mee ondersteund door Atlas. Deelnemers krijgen de kans om mee te wandelen vanaf het centrale even Zomerfabriek in Antwerpen of ze kunnen ook een eigen route uitstippelen in een streek naar keuze. Elke deelnemer verbindt zich ertoe om minstens €100 in te zamelen om projecten van Vluchtelingenwerk te steunen. Deze opbrengst gaat integraal naar de werking van de organisatie.

Fotoalbum reuzenschoen