-

Werkgevers en vakbonden slaan handen ineen voor mensen zonder papieren

Werkgevers en vakbonden hebben de handen ineengeslagen om een open brief te ondertekenen. Deze oproep richt zich op een nieuw beleid dat mensen zonder papieren de kans biedt om legaal in België te werken. Het initiatief komt van het In My Name Platform, een beweging die diverse sectoren verenigt.

De open brief benadrukt de dringende kwestie van het arbeidstekort in België. Tegelijkertijd erkent het de uitdagingen waarmee veel mensen zonder papieren te maken krijgen in het informele circuit. Door migranten de mogelijkheid te bieden om legaal te werken, kunnen werkgevers gemakkelijker geschikt personeel vinden en kan het volledige arbeidspotentieel in België benut worden.

Wederzijds voordeel voor werkgevers en mensen zonder papieren

Werkgevers kunnen hun personeelstekorten opvullen met gemotiveerde en capabele medewerkers. Mensen zonder papieren krijgen op hun beurt de kans om legaal en onder fatsoenlijke omstandigheden te werken, waardoor ze een stabiele bron van inkomsten hebben en kunnen integreren in de Belgische samenleving. Bovendien zullen ze zo ook bijdragen aan de Belgische economie en het sociale stelsel door het betalen van belastingen en premies. Dit komt ten goede aan ons allemaal. 

Het In My Name Platform roept iedereen op om de open brief te ondertekenen en zo hun steun te betuigen voor dit inclusieve arbeidsbeleid. Door samen te werken en elkaars belangen te erkennen, kunnen we een win-winsituatie creëren voor zowel werkgevers als migranten.