Bescherming -

Bekroonde kortfilm 'Mosaic' steunt Vluchtelingenwerk

De bekroonde kortfilm Mosaic zal van 17 tot 31 mei online te zien zijn in ruil voor een gift. De integrale opbrengst van deze actie gaat naar Vluchtelingenwerk. Vorig jaar was op Film Fest Gent nog het kleurrijke ‘#21XOXO’ te zien van de zussen Imge en Sine Özbilge, dit jaar gaat ‘Mosaic’ er in première.
Bekroonde kortfilm mosaic

In ‘Mosaic’ leiden een Koerdische student, Islamitische violonist en een Christelijk meisje vredig hun leventje in de oudste stad van het Midden-Oosten. Noodgedwongen delen ze hetzelfde lot wanneer de oorlog uitbreekt en alle kleuren beginnen te vervagen.

Na de nominaties op o.a. Film Fest Gent, Encounter, Liaf en Kortfilmfestival Leuven dingde Mosaic van de zussen Özbilge ook mee naar De Ensor voor Beste Korte Animatiefilm. Op het Brusselse Anima Festival won Mosaic dit jaar nog de RTBF - La Trois Award voor Beste Animatiekortfilm.

Door een kaartje te kopen voor de online vertoning van Mosaic steun je mensen op de vlucht. De gulste gever krijgt trouwens nog een mooie extra: een handgetekende still van kunstenares Imge Özbilge.

Bekijk de bekroonde kortfilm 'Mosaic'

Bekijk Mosaic hier