-

Vrijwilliger Hakan helpt nieuwkomers

“Ik heb uw verhaal met ongelooflijk veel aandacht gelezen.” Mooie woorden van minister Bart Somers voor vrijwilliger (Startbabbels) Hakan. Twee jaar geleden vluchtte hij naar ons land, nu wil Hakan nieuwkomers helpen.
Hakan - Startbabbels

Amper twee jaar is de Turkse Hakan Eyimen (26) in België, maar stilzitten heeft hij in die tijd nog niet gedaan. Twee jaar geleden vluchtte Hakan helemaal alleen uit zijn thuisland Turkije, om politieke redenen. Maar aan wilskracht ontbrak het Hakan niet. Hij oefende zijn Nederlands, maar zonder begeleiding was dat moeilijk. Na 9 maanden in het asielcentrum speelde hij zelfs tolk voor de Turken die er intussen verbleven.

Na zijn eigen traject wil Hakan nu andere nieuwkomers in ons land helpen. Zo is hij onder meer vrijwilliger van onze Startbabbels. Dat zijn conversatietafels Nederlands – Startbabbels - voor mensen die Nederlands willen oefenen. De doelgroep is een mix van anderstalige Belgen en – niet-Belgen, waaronder asielzoekers en mensen op de vlucht.

Hakan heeft ook een website gemaakt met duidelijke info. Geen lange, saaie teksten, maar eenvoudige taal en verwijzingen naar de instanties die je nodig hebt als nieuwkomer.

De website van Hakan