Refugee Route

Treed in de voetsporen van een asielzoeker
Refugee Route
Welke tocht maakt een asielzoeker bij zijn aankomst in België? Ga mee op stap met onze Refugee Route. Leg een informatieve wandeling af door de Noordwijk van Brussel langs de asieldiensten.
Ga jij mee op stap met onze Refugee Route?

Tijdens een wandeling doorheen de Noordwijk krijg je inzicht in de asielprocedure en de opvangmogelijkheden voor asielzoekers in België. De wandeling volgt de weg die ook asielzoekers afleggen: van hun aankomst in België tot het verkrijgen van het statuut van erkend vluchteling, de terugkeer naar het land van herkomst of een verder verblijf op straat. 

Leer de ins en outs kennen van het Brussels migratienetwerk er ga de confrontatie aan die mensen op de vlucht elke dag ervaren aan de asieldiensten!

Klein Kasteeltje petitie

Wat is de refugee route?

  • een wandeling door de Noordwijk van Brussel. We gaan samen met jou naar het Noordstation, het Maximiliaanpark, ons Startpunt en het aanmeldpunt aan het Klein Kasteeltje.
  • locaties bezoeken die het kloppend hart vormen van het Belgische asielnetwerk.
  • boeiende informatie krijgen van onze medewerkers en vragen stellen.
Klein Kasteeltje - Vluchtelingenwerk Vlaanderen
"Ik kreeg zoveel waardevolle informatie. Dat geeft me de kans om na te denken over hoe ik kan helpen. Deze ervaring veranderde mijn idee waarom mensen vluchten.  Nu heb ik een beter inzicht." Jesuit Refugee Service

De inhoud van de Refugee Route kan aangepast worden aan het profiel van de groep. We vragen een bijdrage op maat van jullie draagkracht.

Bestel jouw Refugee Route!

Neem hiervoor contact op met @email.

Meer weten over ons Startpunt