Familiepicknick met Startbabbels


Op 31 juli kwamen de deelnemers van de Startbabbels van ons Startpunt tijdens een familiepicknick voor de eerste keer live samen op het domein Humana Terre. Deze conversatietafels Nederlands zijn voor mensen die Nederlands willen oefenen. De doelgroep is een mix van anderstalige Belgen en – niet-Belgen, waaronder asielzoekers en vluchtelingen.

Iedereen was blij en enthousiast elkaar in het echt te zien – elkaar aan te raken – al kon het slechts met de ogen. Iedereen had iets lekkers meegebracht. We lieten ons heerlijk verwennen aan smakelijke tafels vol voldane gezichten. De zon gaf stemming en de regen durfde ons warm samenzijn niet verstoren. Kinderen vlogen op de trampoline of stoven tussen de kippen. En wij schoven door van groepje naar groepje – nieuwsgierig naar mekaar – lachend, babbelend, spelletjes spelend - in echte ontmoeting!
42 vrienden verlieten s’ avonds dit ‘aards paradijsje’.

Indrukken van de deelnemers  

“Op zaterdag 31 juli kwamen we samen in de tuin van Youssef. Bijna iedereen was aanwezig en gelukkig regende het niet. Daardoor waren we echt blij. Het was zo aangenaam om deel te nemen aan boeiende conversaties en lekkere gerechten te eten. Het lijkte wel op een familiefeest. Om te verteren ;) deden we mondelinge activiteiten en speelden we spannende spelletjes in het Nederlands. Later ging iedereen weg met een glimlach op zijn gezicht. Ik ben dankbaar voor deze prettige ervaring en wil Shannen, onze coördinator, bedanken. Het was echt een mooie kans voor mij om mijn Nederlands te verbeteren, om in contact met Vlamingen te komen en om met interessante personen kennis te maken. Tot de volgende keer!” (M.) 
 
“Het was echt mooi. Het was rijkdom. Wij hadden de kans om veel Nederlands te spreken en om Nederlandstalige mensen te leren kennen. Daardoor kan ik beter in België integreren. Mijn familie heeft ook veel genoten. Het is moeilijk voor mijn kinderen om in een andere land te leven, maar deze activiteiten maken het makkelijker 🥰” (A.)