Dinsdag 25 juni
Infosessie over pleegzorg voor jonge vluchtelingen

Er blijven kinderen op de vlucht in ons land aankomen, alleen, zonder hun ouders of andere volwassenen die zich over hen ontfermen. Ook deze jongeren hebben nood aan de structuur en de veiligheid die een gezin kan bieden. Helaas is er een serieus tekort aan opvanggezinnen die hen een warme thuis kunnen bieden.  

Pleegzorg en Vluchtelingenwerk Vlaanderen zoeken samen naar pleegzorgers die deze jongeren op weg willen helpen naar een stabiel leven in België. Door de opvang in een gezin kunnen ze de best mogelijke zorgen en ontwikkelingskansen krijgen. Voor deze kinderen en jongeren zijn we op zoek naar kandidaat-pleeggezinnen met een plek in hun huis en hun hart.
Dit kan voor een lange periode zijn maar in sommige situaties verblijft een jonge vluchteling maar enkele weken of één weekend per maand in een pleeggezin. We gaan steeds op zoek naar de vorm van pleegzorg die het beste past.

Op deze infoavond krijg je uitgebreid en vrijblijvend info over alles wat bij de opvang van niet-begeleide minderjarige vluchtelingen via pleegzorg komt kijken. Wie zijn deze jongeren, wat hebben ze nodig, hoe word je een pleeggezin, welke omkadering kan je verwachten. 

Ook over de directe plaatsingen, waar jonge vluchtelingen (onder de 14 jaar) meteen na aankomst bij pleegzorgers terecht komen, krijg je uitgebreide informatie.

Infosessie in elke provincie

De infosessies gaan op 25 juni om 19u30 door op deze locaties:

 • Antwerpen:
  Pleegzorg Provincie Antwerpen, Heilig Hartstraat 12 in Berchem
 • Limburg:
  Pleegzorg Limburg, Sociaal Huis, Welzijnscampus 19/1 in Genk
 • Vlaams-Brabant en Brussel:
  GC De Markten, Oude Graanmarkt 5 in Brussel
 • Oost-Vlaanderen:
  CC Meulestede, Meulesteedsesteenweg 515 in Gent
 • West-Vlaanderen:
  Snuffel Hostel Bruges, Ezelstraat 42 in Brugge
Prijs
Deelname is gratis
Startdatum
Einddatum
Type event
Evenement
Locatie

Gent, Berchem, Genk, Brugge en Brussel

Partners