Het migratiedebat in België en Nederland is bijzonder gepolariseerd. Om hieruit te geraken hebben we nood aan nieuwe narratieven.Tijdens deze webinar deelt de Amerikaanse communicatie-expert Anat-Shenker-Osorio haar visie over hoe het narratief over migratie te veranderen.

Anat begeleidt wereldwijd progressieve bewegingen en bestudeert al decennia waarom sommige boodschappen falen waar andere resultaat boeken Ze heeft onderzoek geleid naar nieuwe narratieven rond migratie en asiel in Australië en de Verenigde Staten.

Ze baseert zich in haar werk op uitgebreide testing van boodschappen en maakt gebruik van inzichten uit neurowetenschap en sociale psychologie. Zo leidde ze links-progressieve bewegingen in de VS en elders tot overwinningen. Een inspirerend voorbeeld hiervan is de Greater Than Fear campagne in Minnesota die Anat mee vorm gaf in 2018. Door narratieven over ras en economische klasse te combineren, droeg deze campagne bij aan een verkiezingssucces voor de Democraten in deze staat.

Anat brengt haar inzichten verpakt met veel scherpe humor. Het zal dus een boeiende én ontspannende avond worden. Na Anats presentatie is er ruim tijd voorzien om in te gaan op vragen van het publiek.

Het webinar zal in het Engels verlopen en is een samenwerking tussen Other Talk en On Migration.

Meer info over project Other Talk

Startdatum
Einddatum
Type event
Vorming