Infolijn

Vragen over mensen op de vlucht?
Infolijn
De Infolijn van Vluchtelingenwerk Vlaanderen beantwoordt vragen over het verblijf, opvang, huisvesting, toegang tot onderwijs, … van mensen op de vlucht en is elke werkdag telefonisch bereikbaar tussen 9u en 12u30.

Waarvoor kan je terecht bij de Infolijn?

Elke werkdag staan we paraat om vragen te beantwoorden over het leven in België voor mensen op de vlucht: vragen over tijdelijke en internationale bescherming, huisvesting en opvang, toegang tot onderwijs en werk, financiële en sociale ondersteuning, sociale en medische rechten, toegang tot psychosociale ondersteuning, ... 

Ook met juridische vragen kan je bij de Infolijn terecht. Op dinsdag en vrijdag kan je ons contacteren voor deskundig juridisch advies over de asielprocedure en de procedure voor tijdelijke bescherming en over opvang voor mensen op de vlucht.

Wie kan terecht bij de Infolijn?

De Infolijn verwelkomt vragen van mensen op de vlucht en van iedereen die hen ondersteunt: vrijwilligers, gastgezinnen, advocaten, voogden, hulpverleners, medewerkers van OCMW's, lokale besturen en andere organisaties die te maken hebben met mensen op de vlucht. 

Kortom, iedereen met vragen over het verblijf en de opvang van mensen op de vlucht kan bij ons terecht.

Infolijn contacteren?

Tel. Nederlands/Engels02 225 44  11                               Elke werkdag van 9u tot 12u30
Tel. Oekraïens02 225 44 21    Elke werkdag van 9u tot 12u30
Juridische vragen asielprocedure en opvang: Nederlands/Engels02 225 44 11Dinsdag en vrijdag van 9u tot 12u30
Chat (WhatsApp/Telegram): Nederlands/Engels/Oekraïens0489 133 355Elke werkdag van 9u tot 12u30 (antwoord binnen 24 uur)

 

Voor juridische vragen m.b.t. vreemdelingenrecht in de ruime zin (bv. gezinshereniging, Belgische nationaliteit...) en internationaal privaatrecht (bv. geboorteakten, huwelijk, legalisatie van documenten...) kan je terecht bij de juridische helpdesk van het Agentschap voor Integratie en Inburgering: 02 205 00 55.

Flyers & affiche downloaden?

download hier                  Bestel hier

Veel gestelde vragen over Oekraïne
We krijgen enorm veel vragen van mensen die iets willen doen voor mensen die vluchten uit Oekraïne. Daarom vind je op onderstaande link een overzicht van dingen die jij kan doen.
In samenwerking met
Logo ORBIT vzw
Logo Vlaamse overheid
CAW