Infolijn

Vragen over mensen op de vlucht?
Infolijn
De Infolijn van Vluchtelingenwerk Vlaanderen beantwoordt vragen over het verblijf, opvang, huisvesting, toegang tot onderwijs, … van mensen op de vlucht en is elke werkdag telefonisch bereikbaar tussen 9u en 12u30.

De Infolijn richt zich tot mensen op de vlucht en personen die hen ondersteunen (vrijwilligers, gastgezinnen, burgers, socio-juridische begeleiders, ...). De Infolijn is elke werkdag telefonisch bereikbaar van 9u tot 12u30 in het Nederlands, Engels, Frans en Oekraïens. 

Je kan bij ons terecht met vragen over o.a. internationale en tijdelijke bescherming bescherming, je verblijf in België, opvang en huisvesting, sociale steun, toegang tot werk en onderwijs, toegang tot medische en psychologische hulp, ...

Infolijn contacteren?

Tel. Nederlands, Engels & Frans 02 225 44 11 Elke werkdag van 9u tot 12u30
Tel. Oekraïens 02 225 44 21 Elke werkdag van 9u tot 12u30
Juridische vragen asielprocedure en opvang? 02 225 44 11 Elke dinsdag en vrijdag van 9u – 12u30

Voor juridische vragen m.b.t. vreemdelingenrecht in de ruime zin (bv. gezinshereniging, Belgische nationaliteit...) en internationaal privaatrecht (bv. geboorteakten, huwelijk, legalisatie van documenten...) kan je terecht bij de juridische helpdesk van het Agentschap voor Integratie en Inburgering: 02 205 00 55.

Flyers & affiche downloaden?

download hier                  Bestel hier

Veel gestelde vragen over Oekraïne
We krijgen enorm veel vragen van mensen die iets willen doen voor mensen die vluchten uit Oekraïne. Daarom vind je op onderstaande link een overzicht van dingen die jij kan doen.
In samenwerking met
Logo ORBIT vzw
Logo Vlaamse overheid
CAW