Infolijn

Vragen over mensen op de vlucht?
Infolijn
De Infolijn van Vluchtelingenwerk Vlaanderen geeft gerichte antwoorden op vragen over het verblijf, opvang, huisvesting, toegang tot onderwijs, … van mensen op de vlucht en is elke werkdag telefonisch bereikbaar tussen 9u en 12u30.
Infolijn - Vluchtelingenwerk Vlaanderen

De Infolijn richt zich tot voor vrijwilligers, opvanggezinnen en burgers met vragen (in het Nederlands en Engels) over mensen op de vlucht. Voor Oekraïense vluchtelingen is er een hulplijn beschikbaar in het Oekraïens.

Infolijn contacteren?

Tel. Nederlands, Engels & Frans

02 225 44 11

Elke werkdag geopend van 9u tot 12u30

Tel. Oekraïens

02 225 44 21

Opvang- en beschermingsnoden voor mensen op de vlucht, de oorlog in Oekraïne en de verhoogde aankomst van vluchtelingen die ermee gepaard gaat… Veel mensen in Vlaanderen zitten met vragen of hebben nood aan laagdrempelige en heldere ondersteuning, of het nu gaat om vrijwilligers, opvanggezinnen of vluchtelingen zelf.

“Deze Infolijn zorgt ervoor dat mensen met al hun vragen en problemen ergens terechtkunnen. We doen dat op een zo laagdrempelig mogelijke manier."

Om deze mensen zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen, breidde Vluchtelingenwerk Vlaanderen op maandag 21 maart 2022 haar unieke hulpverlening verder uit samen met ORBIT vzw (expert in ondersteuning huisvesting voor erkende vluchtelingen) en Solentra vzw (specialist in transculturele psychologie voor personen op de vlucht).

Infolijn - Vluchtelingenwerk Vlaanderen

Flyers & affiche downloaden?

download hier

 

Bestellen?

Bestel hier

 


 

Veel gastvrije burgers en Oekraïense vluchtelingen zitten met vragen: wat betekent tijdelijke bescherming? Wat zijn de verblijfsmogelijkheden? Kan ik gezinsleden laten overkomen? Hoe geraak ik op de arbeidsmarkt? Aan een woning? Waar kunnen we terecht voor psychologische steun? Waar vind ik een tolk?... Het is niet makkelijk om door de bomen het bos te zien.

We krijgen enorm veel vragen van mensen die iets willen doen voor mensen die vluchten uit Oekraïne. Daarom vind je op onderstaande link een overzicht van dingen die jij kan doen.

Veelgestelde vragen over Oekraïne

In samenwerking met
Logo ORBIT vzw
Logo Vlaamse overheid