-

Vluchtelingenwerk breidt Infolijn voor vluchtelingen, opvanggezinnen en vrijwilligers uit

Deze week heeft Vluchtelingenwerk Vlaanderen haar Infolijn uitgebreid om gericht antwoord te geven op vragen van burgers over het verblijf, opvang, huisvesting, toegang tot onderwijs, … van mensen op de vlucht, in het bijzonder Oekraïners. Oekraïners worden bovendien geholpen in hun eigen taal. Daarnaast kunnen wij hen ook doorschakelen voor psychologische ondersteuning in het Oekraïens (Solentra vzw) en voor gespecialiseerde vragen rond huisvesting (ORBIT vzw). De Infolijn is elke werkdag telefonisch bereikbaar tussen 9u en 12u30.
Vluchtelingenwerk Vlaanderen Infolijn

Veel gastvrije burgers en Oekraïense vluchtelingen zitten met vragen: wat betekent tijdelijke bescherming? Wat zijn de verblijfsmogelijkheden? Kan ik gezinsleden laten overkomen? Hoe geraak ik op de arbeidsmarkt? Aan een woning? Waar kunnen we terecht voor psychologische steun? Waar vind ik een tolk?... Het is niet makkelijk om door de bomen het bos te zien.

Daarom breidt Vluchtelingenwerk Vlaanderen haar (telefonische) Infolijn hiervoor verder uit (in samenwerking met Solentra vzw en ORBIT vzw) met medewerkers die de juridische materie en sociale kaart goed kennen en die efficiënt kunnen doorverwijzen naar diensten en organisaties die gespecialiseerd zijn in verschillende domeinen.

“Oekraïense vluchtelingen en opvanggezinnen kunnen bij de Infolijn terecht met hun vragen en eventuele problemen. De Oekraïense vluchtelingen worden meteen verder geholpen in hun eigen taal.” (Vlaams Minister voor Samenleven Bart Somers)

INFOLIJN CONTACTEREN?

Tel. Engels en Nederlands

02 225 44 11

Elke werkdag geopend van 9u tot 12u30

Tel. Oekraïens

02 225 44 21

Voor vrijwilligers, opvanggezinnen en burgers met vragen, is er het nummer 02 225 44 11. Zij worden verder geholpen in het Nederland en Engels.

Voor Oekraïense vluchtelingen is er het nummer 02 225 44 21. Zij zullen in het Oekraïens verder geholpen worden. Om dat mogelijk te maken werden er alvast twee mensen aangeworven die de Oekraïense taal spreken.

We krijgen enorm veel vragen van mensen die iets willen doen voor mensen die vluchten uit Oekraïne. Daarom vind je op onderstaande link een overzicht van dingen die jij kan doen.

VEELGESTELDE VRAGEN OVER OEKRAÏNE

In samenwerking met

ORBIT en Solentra