-

'Samen Gastvrij': steun mensen op de vlucht!

Met 'Samen Gastvrij' wil Vluchtelingenwerk Vlaanderen laten zien wat vrijwilligers voor mensen op de vlucht kunnen betekenen. Wij geloven in hun werk, maar om dat werk te kunnen verderzetten zoeken vrijwilligersorganisaties dringend middelen. We zamelen geld in zodat wij hen beter kunnen ondersteunen.
Samen Gastvrij - Vluchtelingenwerk

Hamida (43) ontvluchtte Afghanistan in 2015 samen met haar twee kleine kinderen. Maar in afwachting van een Belgische verblijfsvergunning belandden ze maanden op straat. Dankzij vrijwilligers Jozef en Tom vonden ze onderdak en een tweede thuis in België.

Samen Gastvrij - Vluchtelingenwerk

Het verhaal van Hamida toont aan wat vrijwilligers voor mensen op de vlucht kunnen betekenen. Zo zijn er veel verhalen.

Door de opvangcrisis, de oorlog in Oekraïne en naweeën van corona, zien de vrijwilligersorganisaties een grote toename van hulpvragen en worden overbevraagd.

Om hen beter te kunnen ondersteunen lanceren we de campagne 'Samen Gastvrij'. Ook jouw bijdrage kan het verschil maken! Wees mee gastvrij en steun. 

Ik steun

Meer informatie over de campagne

Meer informatie over 'Samen Gastvrij' vind je op de website: www.samengastvrij.be

Minstens 50.000 euro van het ingezamelde bedrag gaat rechtstreeks naar het Gastvrij Fonds. Vrijwilligersorganisaties kunnen hier beroep op doen om hun werking te financieren.

Meer informatie over dit Gastvrij Fonds vind je hier.