-

Ali kookt voor jou op Wereldvluchtelingendag: “Met lekker eten maken we iedereen blij, zowel Belgen als nieuwkomers”

"Het is mijn droom om hier mijn eigen cateringzaak (‘Lekkere, gezonde catering’ ) te starten. Op deze picknick krijg ik de kans mijn catering een eerste keer aan te bieden aan het grote publiek en met hen uit te wisselen over de voordelen van vegetarisch en veganistisch eten.” Ali woont in Mechelen, komt uit Bagdad in Irak en is 29 jaar. Hij is nu zes jaar in België en kookt graag. Of beter, hij is er zot van. Op zondag 19 juni wil hij eten voor jou klaarmaken naar aanleiding van Wereldvluchtelingendag tijdens onze reuzenpicknick met een recordaantal nationaliteiten.
Wereldvluchtelingendag - Vluchtelingenwerk Vlaanderen

“Smaken, geuren en kleuren combineren, dat is koken”, vertelt Ali “Dat is creatief zijn en dat doe ik zo graag. Dat maakt me gelukkig. Deze zondag laat ik jullie proeven van mijn vegan en veggie maaltijden. Ik kijk er al naar uit om mensen te zien genieten van de verschillende smaken en geuren. Naast het proeven van deze gerechten, hoop ik ook met de mensen te babbelen over mijn keuken zondag.”

"Het is mijn droom om hier mijn eigen cateringzaak (‘Lekkere, gezonde catering’ ) te starten. Op deze picknick krijg ik de kans mijn catering een eerste keer aan te bieden aan het grote publiek en met hen uit te wisselen over de voordelen van vegetarisch en veganistisch eten. Die vind je amper in Irak. Die inspiratie vond ik hier. Ik wil dan ook alle smaken van de wereld samenbrengen. Want zo leren we elkaar het beste kennen, toch? Ik zou er natuurlijk ook graag een stukje Irak aan toevoegen."

“Ik ben ervan overtuigd dat dit evenement nieuwkomers en Belgen zal samenbrengen. Zondag zullen we culturen leren kennen, samen zitten, babbelen, Nederlands oefenen, koken en eten… Met lekker eten maken we iedereen blij, zowel Belgen als nieuwkomers.”

Krijg jij hier ook al honger van? Kom op 19 juni naar onze reuzenpicknick ter ere van Wereldvluchtelingendag en deel niet alleen eten, maar ook tradities, ervaringen en herinneringen. #TasteOfHome

Kom naar de reuzenpicknick

Samen eten brengt mensen dichter bij elkaar. Dat weet Ali maar al te goed. Terwijl hij gevulde aubergine met saffraanrijst bereidt, vertelt hij ons hoe eten voor hem van een huis een thuis maakt Bekijk hieronder zijn filmpje. Wil je zijn recept downloaden? Klik dan hier.