-

Bestel je gratis raambordje en maak van jouw straat een solidaire straat

Al twee jaar lang doet de Belgische regering te weinig om mensen waardig op te vangen tijdens hun procedure. Duizenden mensen moeten noodgedwongen maanden op straat doorbrengen. Dit is onaanvaardbaar! Bestel jouw gratis raambordje. Zet het voor je raam en laat zien hoe solidair we samen zijn voor mensen op de vlucht. Maak van jouw straat, een solidaire straat.

Bestel hier jouw raambordje

Maanden zonder opvang eist een enorme tol bij mensen die vaak al een helse tocht achter de rug hebben. De verantwoordelijke beleidsmakers claimen dat ‘we niet meer kunnen doen’, maar dat klopt niet. De Opvangwet voorziet namelijk in een heldere en doeltreffende noodmaatregel in de vorm van een evenwichtige spreiding over de gemeenten. Het niet willen uitvoeren van dit spreidingsplan is een gevolg van politieke onwil, waarbij men de weg kiest van gemakzuchtig defaitisme eerder dan de weg van een oplossingsgerichte aanpak en een menswaardig beleid. 

België telt 581 gemeenten. Als elke gemeente 5 extra mensen zou opvangen zou dit betekenen dat iedereen die vandaag op de wachtlijst staat een opvangplek zou hebben. Lees hier waarom het spreidingsplan een oplossing is voor de opvangcrisis (en de regering het eigenlijk al lang hadden moeten activeren).