-

Infolijn breidt uit met een chatfunctie!

Ontdek de Infolijn - jouw betrouwbare gids in de wereld van bescherming, opvang en ondersteuning voor mensen op de vlucht. Of je nu al bekend bent met onze Infolijn of niet, we hebben geweldig nieuws! We breiden onze diensten uit en introduceren een gloednieuwe chatfunctie via WhatsApp en Telegram, zodat we nog laagdrempeliger toegankelijk zijn. En dat is niet alles - onze juridische helpdesk is nu ook geïntegreerd in de Infolijn. Op dinsdag en vrijdag staat een team van ervaren juristen klaar om je te begeleiden met al je vragen over de asielprocedure en opvang.

In samenwerking met ORBIT vzw, CAW Oost-Vlaanderen en Vlaanderen hebben we een krachtig informatiepunt gecreëerd om jou te helpen met al je vragen. 

Waarvoor kan je terecht bij de Infolijn? 

Elke werkdag staan we paraat om vragen te beantwoorden over tijdelijke bescherming, huisvesting, toegang tot onderwijs of werk, financiële en sociale ondersteuning, praktische zaken, sociale en medische rechten, toegang tot psychosociale ondersteuning, en nog veel meer, voor mensen op de vlucht.

Op dinsdag en vrijdag kan je bij de Infolijn terecht voor deskundig advies over juridische kwesties met betrekking tot de asielprocedure en opvang mensen die asiel zoeken. 

Wie kan terecht bij de Infolijn?

De Infolijn verwelkomt mensen op de vlucht (tijdens of na de beschermingsprocedure), vrijwilligers, gastgezinnen, advocaten, voogden, hulpverleners, medewerkers van OCMW's, lokale besturen en andere organisaties die te maken hebben met mensen op de vlucht. Kortom, iedereen met vragen over het verblijf en de opvang van mensen op de vlucht.

Ga naar de Infolijn