-

Jongeren Ananas komen weekend samen

11 nieuwe jongeren namen afgelopen weekend (19-20 november) voor de eerste keer deel aan het jongerenproject Ananas.
Project Ananas - Vluchtelingenwerk Vlaanderen

Samen dachten de jongeren na over rechten van vrouwen, gender,.. en maakten een videoboodschap voor de campagne tegen geweld op vrouwen die eind deze week zal verschijnen. Iedereen dacht ook na over de toekomstvisie van project Ananas. “Wie ben ik als ananasser, wat is mijn rol en hoe ben ik gegroeid?” Verder bereidden ze zich ook voor op het Plenum op 5 mei 2023 waar de jongeren beleidsaanbevelingen gaan doen in de kamer, senaat, Vlaams en Europees parlement.

Fotoverslag

Wat is project Ananas?

Hoorde je al van Project Ananas? Met dit project organiseren wij samen met Tumult vzw en Cera toffe leerrijke activiteiten voor een groep jongeren met een vluchtachtergrond. De insteek? Deze jongeren in woord en beeld versterken en hen zelf aan het woord laten in kwesties die hen aanbelangen, door middel van ontmoetingen, debatten en allerhande activiteiten.

Project Ananas biedt inhoudelijke steun. Het draait niet enkel om ontmoetingen en plezier maken, maar geeft ook de ruimte om in gesprek te gaan over de toekomst. De wederzijdse steun die de jongeren aan elkaar geven, weerspiegelt de gehele positiviteit van dit project.

Meer over project Ananas