-

Jongeren van European Migration Network op stap met de Refugee Route

"Na de Refugee Route waar we langs belangrijke instellingen in Brussel wandelden, kregen we de kans om een opvangcentrum voor niet-begeleide minderjarigen te bezoeken. Veel dank aan Vluchtelingenwerk en Fedasil voor hun tijd en inzichten"
Refugee Route - Vluchtelingenwerk Vlaanderen

Jongeren van European Migration Network (EMN) gingen op Refugee Route op dinsdag 15 november. Tijdens een wandeling doorheen de Noordwijk kregen de jongeren inzicht in de asielprocedure en de opvangmogelijkheden voor asielzoekers in België. De wandeling volgde de weg die ook asielzoekers afleggen: van hun aankomst in België tot het verkrijgen van het statuut van erkend vluchteling, de terugkeer naar het land van herkomst of een verder verblijf op straat. 

"Na de Refugee Route waar we langs belangrijke instellingen in Brussel wandelden, kregen we de kans om een opvangcentrum voor niet-begeleide minderjarigen te bezoeken. Veel dank aan Vluchtelingenwerk en Fedasil voor hun tijd en inzichten."

De deelnemers leerden de ins en outs kennen van het Brussels migratienetwerk er gingen de confrontatie aan die mensen op de vlucht elke dag ervaren aan de asieldiensten! Onze collega Alexia gaf tijdens de route boeiende informatie.

MEER WETEN OVER DE REFUGEE ROUTE?

Refugee Route