-

Laat je stem horen voor solidariteit

Ontdek een golf van solidariteit met de 'VOL Solidariteit' campagne van Vluchtelingenwerk Vlaanderen. Doe mee en maak deel uit van honderden solidaire initiatieven die nieuwkomers een warm welkom bieden. Stem op jouw favoriete initiatief(en) op www.volsolidariteit.be en laat zien hoe we samen sterker kunnen zijn.

Tijdens de eerste fase van de campagne hebben al honderden mensen hun solidaire initiatieven gedeeld op www.volsolidariteit.be. Van lokale buurtacties tot grootschalige projecten, iedereen droeg op zijn of haar manier bij aan een warmer onthaal voor nieuwkomers. Deze inspirerende verhalen tonen aan dat we samen sterker staan.

Jouw stem maakt het verschil 

Nu is het tijd voor de volgende stap: de stemronde! Van 1 april tot en met 5 mei kan je jouw stem uitbrengen op de initiatieven die jou het meest raken. Hoe meer stemmen, hoe groter de kans dat deze mooie projecten de erkenning krijgen die ze verdienen. Een deskundige jury zal per categorie één winnaar kiezen uit de vijf initiatieven met de meeste publieksstemmen. Tijdens de Solidaire Show op 28 mei worden al deze solidaire initiatieven in de bloemetjes gezet voor hun tomeloze inzet. 

Inspireer anderen met jouw stem

Jouw stem is cruciaal om deze golf van solidariteit verder uit te dragen. Deel de initiatieven die jou inspireren met je vrienden, familie en collega's. Moedig hen aan om ook hun stem te laten horen. Hoe meer mensen we bereiken, hoe sterker het signaal dat we samen afgeven: een warm onthaal voor iedereen is mogelijk als we de handen in elkaar slaan. 

Breng je stem uit