Beleef een onvergetelijke avond bij de Solidaire Show op 28 mei in Leuven (HAL 5)
Op 28 mei vindt de Solidaire Show plaats, een bijzondere avond die je niet wil missen. Het is een avond gevuld met inspiratie, muziek en dialoog, waar we mensen samenbrengen om te vieren wat ons verbindt: solidariteit.
Wil jij weten wie gewonnen heeft voor VOL Solidariteit? Kom dan zeker naar een bijzondere avond die je niet wil missen: de Solidaire Show. De winnaars van de avond worden gekozen door jou en een deskundige jury. De jury kiest per categorie telkens een winnaar, telkens uit de vijf initiatieven met de meeste stemmen.
"Taal is mijn ware liefde, in elke vorm en op elk platform" - presentator Raf Njotea
De show wordt aan elkaar gepraat door Raf Njotea, een gepassioneerde taalkunstenaar met een bijzondere achtergrond. Geboren in 1986 met een Vlaamse moeder en een Nigeriaanse vader, groeide Raf op in de Kempen. Aanvankelijk droomde hij ervan bakker te worden, maar zijn passie voor taal won. Na zijn studie Taal- en Letterkunde aan de KULeuven, liep Raf stage bij het Europees Parlement en werkte bij Journalismfund.eu. In 2016 sloot hij zich aan bij het VAF-scenarioatelier en de writersroom van Familie.
Wat kan je verwachten?
- 19u: Inleiding
- 19u10: Eerste ronde prijsuitreiking
- 19u25: Een boeiend debat over positieve beeldvorming en sensibilisatie, en hoe solidariteit te versterken op het lokale niveau
- 19u55: Tweede ronde prijsuitreiking
- 20u10: Een muzikaal intermezzo met betoverende Perzische muziek van Qasem Mousavi
- 20u40: Laatste ronde prijsuitreiking
- 21u: Einde
Waarom je dit niet wil missen
Ben je klaar om geïnspireerd te raken? Vul dan snel het formulier in en zorg dat je erbij bent. Samen maken we het verschil.
Praktisch
- Waar: HAL 5: Diestsesteenweg 104, 3010 Leuven
- Wanneer: Dinsdag 28 mei 19u
Boeiend debat over positieve beeldvorming en sensibilisatie, en hoe solidariteit te versterken op het lokale niveau;
Migratie wordt vaak als overweldigend ervaren. Net door in te zetten op het lokale niveau en het dichterbij te brengen, kan de angst overbrugd worden. Voor veel mensen blijven solidaire initiatieven onzichtbaar, en we willen dit net in de kijker zetten. Daarom is naast de activiteiten zelf, ook communicatie belangrijk. De campagne VOL Solidariteit zet lokale initiatieven in de kijker die solidariteit versterken voor mensen op de vlucht. Naar aanleiding van de verkiezingen die eraan komen, willen we tijdens het panel gesprek dieper ingaan op hoe solidariteit te versterken op dat lokale niveau, meer bepaald door beeldvorming en sensibilisatie. De beste manier om mensen de meerwaarde van migratie te laten zien, is door contact te stimuleren.
Wie zijn de panelleden?
Didi Altena
Didi Altena werkt als bewegingsmedewerker bij Vluchtelingenwerk Vlaanderen. Vanuit het project Changing Minds with Authentic Narratives is zij bezig met het opzetten van verbindende acties in verschillende Vlaamse gemeenten. Deze acties hebben als doel om het beweegbare midden aan te spreken en meer nuance te brengen in het migratiedebat. Haar insteek: het lokale samenleven positief in de kijker zetten en benadrukken wat buurtbewoners met en zonder vlucht verhaal met elkaar gemeen hebben!
Abdulazez Dukhan
Abdulazez is een Syrische 25-jarige fotograaf, verhalenverteller, grafisch ontwerper en student uit Brussel. Hij is ook de oprichter van Own Narrative. Dat is een ngo die mensen met een vluchtverleden aanmoedigt om hun verhaal weer in eigen handen te nemen: “Media verspreiden een boodschap die is aangetast door geld en politiek”, legt Abdulazez uit. “Via de projecten van Own Narrative kunnen mensen met allerlei achtergronden hun verhaal zélf vertellen.”
Lalynn Wadera
Lalynn Wadera is schepen in stad Leuven van onderwijs, economie, diversiteit, stadsgebouwen en openbaar groen. Een diverse stad waarin iedereen zich goed voelt en de kansen krijgt om het beste van zichzelf te ontdekken, te ontwikkelen en te geven, dat is het Leuven waaraan zij elke dag werkt. Een project waarmee zij gelijke kansen in Leuven creëert is een laagdrempelig onthaalhuis voor nieuwkomers met een vluchtverleden.
Netwerk tegen Armoede
Het Netwerk tegen Armoede omvat 61 verenigingen waar mensen in armoede het woord nemen. Samen bestrijden ze armoede op een structurele manier. Hiervoor zet het netwerk ervaringskennis van mensen in armoede centraal: zij weten het best wat het betekent om in armoede te leven. Hun ervaringen zijn de basis voor beleidsaanbevelingen waarmee ze naar de overheid, diensten, het middenveld, maar ook het bedrijfsleven en de publieke opinie stappen.