-

Afgestudeerde ‘Tolkies’ op bezoek bij Minister Gatz

Brussels minister voor het Nederlandstalig Onderwijs en Meertaligheid Sven Gatz (Open VLD) had op woensdag 4 mei het genoegen 14 deelnemers te mogen verwelkomen van het project 'Be Talky et Become Tolky' van Vluchtelingenwerk Vlaanderen, in samenwerking met vzw Brussel Onthaal. Deze meertalige vrouwen volgden een opleiding tot Tolky en de minister had de eer om hen vandaag hun certificaat te overhandigen. Gefeliciteerd!
Tolkies opleiding 2022 - Vluchtelingenwerk Vlaanderen

Samen met Brussel Onthaal leiden wij meertalige moeders op, zodat zij vrijwillige tolkopdrachten kunnen doen op school. Via deze opleiding spelen we ook rechtstreeks in op de vraag van scholen naar laagdrempelige en betaalbare tolken. Minister Gatz breekt een lans voor meer talenkennis. Hij overhandigde aan elke deelnemer een gesigneerd exemplaar van zijn boek 'De toekomst is meertalig'.

Sven Gatz

 

meer Info

In samenwerking met

Dit competentieversterkend project loopt met de steun van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, in samenwerking met Brussel Onthaal, Groep INTRO, OKAN en DASPA Brussel, van april 2021 tot april 2022.