Inclusie - Lier

Mondiale Werken regio Lier - Vrijwilligers gezocht voor onderwijsproject, woonhulp en leescafé

Mondiale Werken Regio Lier (MoWe) is een vrijwilligersorganisatie opgericht in 2016 en actief in 15 gemeenten in de provincie Antwerpen. 150 vrijwilligers ondersteunen asielzoekers, vluchtelingen, daklozen en mensen in een kwetsbare positie. Ze werken mee in 15 verschillende projecten: onderwijsproject, werkhulp, formulierenhulp, ’t Bazarke,… MoWe heeft ook een woonhulpproject.

Wij zoeken vrijwilligers voor ...

ons onderwijsproject


Bij de start van het nieuwe schooljaar krijgen we volop vragen van ouders, scholen en jongeren om te helpen met schoolwerk en studeren. De lijst is al lang…

Heb je zin om hier mee je schouders onder te zetten en heb je zin om enkele uren per week je hiervoor in te zetten. Mail je gegevens naar leren.mowe@gmail.com!


Laat weten wat je graag wil doen: welke vakken, kinderen van het lager of het secundair onderwijs, … zodat we kunnen zien welke kinderen we kunnen gelukkig maken. Els neemt contact met je op om verder af te spreken.  

Woonhulp

Momenteel zijn op zoek naar vrijwilligers voor kandidaat-huurders die op zoek zijn naar grote woningen (meer dan 2 slaapkamers). Deze kandidaat-huurders worden in eerste instantie op afstand ondersteund (telefonisch, per mail).

FUNCTIE

  • Je legt het eerste contact tussen de kandidaat-huurder en de privé-eigenaar of het immokantoor, per mail of telefonisch;
  • Je gaat zelf op zoek naar woningen die passen binnen het profiel van de kandidaat-huurders;
  • Je legt afspraken vast voor een bezichtiging. Indien nodig ga je hier samen met de kandidaat-huurder naar toe;
  • Je beantwoordt de e-mails die je krijgt van verhuurders en immokantoren;
  • Je registreert je zoekacties voor de kandidaat-huurder in het dataverwerkingssysteem van MoWe en je volgt de hulpvragen verder op;
  • Je ziet erop toe dat het huurcontract in orde wordt gebracht.

PROFIEL

Je beschikt over communicatieve vaardigheden, empathisch vermogen en je bent luistergericht;
Je hebt een kritische blik en je bent in staat om aangeboden woningen te analyseren in functie van onze doelgroep;
Je kunt vlot overweg met PC en internet.


het Leescafé

Aan het Kardinaal Mercierplein in Lier vind je naast de stadsbibliotheek ook het Leescafé. Dit is een ontmoetingsplaats en leeszaal voor de bibliotheekbezoeker. Bij het lezen van een krant, tijdschrift of boek kan je genieten van een (Fair Trade) drankje en een hapje.
 
Het Leescafé is een samenwerking tussen Werkmmaat, Oxfam-Wereldwinkel Lier, Mondiale Werken Regio Lier en Mivas/Goed Gevoel. Om het project mogelijk te maken zijn er veel mensen nodig. Naast de vaste medewerkers via Werkmmaat zijn er ook verschillende vrijwilligers werkzaam. Het vrijwilligerswerk houdt in:

  • koude en warme dranken schenken;
  • snacks klaarmaken;
  • met de kassa werken;
  • de stock aanvullen;
  • de keuken mee op orde houden.

 
Als vrijwilliger krijg je gratis opleidingen, regelmatig een nieuwsbrief, en kan je deelnemen aan intervisies. Er is ook een vrijwilligerscoördinator die jou als vrijwilliger coacht. Je bent verzekerd als vrijwilliger. De kosten die je als vrijwilliger maakt, worden terugbetaald.
 
Indien je belangstelling hebt om ook als vrijwilliger mee te helpen in het
Leescafé neem dan gerust contact op met Tom Van de Vel, 0473/994157, woonhulp.regiolier@gmail.com of lier@oww.be

Er zijn heel wat kleine en grotere taken binnen MoWe te doen. Als je nog tijd vrij hebt waarin je je voor onze organisatie wil inzetten, laat het dan zeker weten. We bekijken dan samen welke mogelijkheden er zijn.

Meer over Mondiale Werken regio Lier