-

Netwerken op de Netwerkdag van Gastvrij Netwerk!

Op zaterdag 22 april organiseerde Gastvrij Netwerk samen met Vluchtelingenwerk Vlaanderen haar jaarlijkse netwerkdag (Buurtcentrum Lousbergs in Gent) voor de vrijwilligersverengingen en burgerinitiatieven. Het werd een unieke gelegenheid om de vele vrijwilligers voor mensen op de vlucht uit verschillende regio's bijeen te brengen.
Gastvrij Netwerk

De netwerkdag werd een uitgelezen kans om veel vrijwilligers voor mensen op de vlucht uit Vlaanderen en Brussel te ontmoeten. Hoe gaan zij te werk? Welke inspirerende activiteiten organiseren zij? 

Er kwamen heel wat interessante sprekers die in dialoog gingen met de deelnemers. Zo bracht Evelyne Huughe het verhaal van “Huis 4B” uit Gent. De Gentse organisatie Hart voor Vluchtelingen heeft sinds kort haar tweede vrouwenhuis, Huis 4B, dat een toevluchtsoord is voor vrouwen die dakloos zijn en nergens anders steun kunnen vinden. Ingrid Falque kwam speciaal uit Luik spreken over het Collectief Liègeois de Soutien aux Sans-papiers. Deze organisatie werkt nauw samen met de stad rond mensen zonder papieren.Netwerkdag Gastvrij Netwerk 2023

We stelden ook de nieuwe campagne 'België zit vol' voor van Vluchtelingenwerk en gaven een overzicht over alle verkiezingsinitiatieven de er in 2023 en 2024 aankwamen. Er was heerlijke lunch voorzien door de Rode Lotus. Tegelijkertijd konden de deelnemers ook netwerken en uitwisselen aan verschillende kletspotten met diverse thema’s.

Een geslaagde netwerkdag sluiten we af met een muziekoptreden door Ehsan Yadollahi met Iraanse klanken.

 

MEER INFO OVER GASTVRIJ NETWERK?

Gastvrij Netwerk