-

Netwerken op de Netwerkdag van Gastvrij Netwerk!

Na twee coronajaren was het eindelijk weer zover. Op zaterdag 18 juni organiseerde Gastvrij Netwerk samen met Vluchtelingenwerk Vlaanderen haar jaarlijkse netwerkdag (Pianofabriek in Brussel) voor de vrijwilligersverengingen en burgerinitiatieven die samenwerken in Gastvrij Netwerk. Het werd een unieke gelegenheid om de vele vrijwilligers voor mensen op de vlucht uit verschillende regio's bijeen te brengen.
Netwerkdag Gastvrij Netwerk

De netwerkdag werd een uitgelezen kans om veel vrijwilligers voor mensen op de vlucht uit Vlaanderen en Brussel te ontmoeten. Hoe gaan zij te werk? Welke inspirerende activiteiten organiseren zij? Hoe gingen zij om met de vele lockdowns en gaan zij om met de Oekraïnecrisis die ons opnieuw voor grote uitdagingen zet?   We stelden ook een reeks nieuwe initiatieven voor die ons netwerk moeten versterken: regionale steunpunten voor vrijwilligers, een inspiratiegids over de ondersteuningsnetwerken van gezinnen en een digitaal ontmoetingsplatform voor vrijwilligersinitiatieven voor mensen op de vlucht.

Netwerkdag Gastvrij Netwerk

 

Het was ook de laatste dag van Josée Goethals. Zij was sinds 2015 voorzitter van het Gastvrij Netwerk. “Vrijwilligerswerk is voor mij vanzelfsprekend” vertelt ze. “Als je tijd en engagement hebt, zet je dan in als vrijwilliger.” Bedankt Josée voor je tomeloze inzet en engagement 🧡

👉 Lees haar volledige verhaal

Meer info over Gastvrij Netwerk?

Bekijk het fotoalbum

Netwerkdag Gastvrij Netwerk
Netwerkdag Gastvrij Netwerk
Netwerkdag Gastvrij Netwerk
Netwerkdag Gastvrij Netwerk