-

Ontmoeting met onze Legal Helpdesk: Een Inspirerend Verhaal

Bij Vluchtelingenwerk Vlaanderen zijn we trots op onze Legal Helpdesk, een essentieel onderdeel van ons werk om de rechten van kwetsbare mensen te beschermen. Onze collega, Helene van het Beleidsteam, had onlangs de eer om een inspirerende infosessie te geven aan studenten uit Hongkong die voor de PILnet-conferentie naar Brussel waren gekomen.

PILnet is een organisatie die ngo's koppelt aan pro bono-advocaten om gezamenlijk projecten op te zetten ter bevordering van de rechten van de meest kwetsbare in onze samenleving. Vorig jaar werden we bekroond met de PILnet Local Impact Award voor ons werk met de Legal Helpdesk.

Dit jaar vond de wereldwijde PILnet-conferentie plaats in Brussel, en een delegatie van studenten uit Hongkong bezocht ons om deel te nemen. Voordat ze onze helpdesk bezochten, gaf Helene hen een boeiende online infosessie over het ontstaan en de betekenis van onze Legal Helpdesk.

De studenten kregen de kans om een kijkje achter de schermen te nemen en werden rondgeleid door Nadhem, een ervaren en toegewijde Startpunt-vrijwilliger, en Carlos, een van de vrijwillige coördinatoren van onze advocaat-vrijwilligers.

Dit bezoek benadrukt de wereldwijde impact van ons werk en het belang van onze Legal Helpdesk in het ondersteunen van mensen in nood. We zijn verheugd om onze missie voort te zetten en samen te werken met organisaties zoals PILnet om de rechten van de meest kwetsbare mensen te waarborgen.

Wil je meer weten over ons werk of overweeg je om onze Legal Helpdesk te steunen? Neem gerust contact met Helene (@email) voor meer informatie.