-

Opleiding meertalige vrouwen gestart

Op maandag 19 september start de eerste dag van de opleiding van ons project 'Trampoline'. Daarmee vormen wij samen met Brussel Onthaal meertalige vrouwen, zodat zij voor scholen eenvoudige tolkopdrachten kunnen doen tegen een vrijwilligersvergoeding. Deze opleiding geeft vrouwen met een migratieachtergrond een springplank naar vrijwilligerswerk in de lokale gemeenschap.
Trampoline - Vluchtelingenwerk Vlaanderen

Deze eerste vorming leert de vrouwelijke studenten de verschillende tolktechnieken die er bestaan. Vertalen wordt vaak verward met tolken. Het verschil is dat tolken met het gesproken woord werken, terwijl vertalers zich bezighouden met geschreven teksten.

Na hun opleiding zullen we deze meertalige vrouwen betrekken op het onderwijs van hun kinderen en door hun engagement de betrokkenheid van andere ouders stimuleren. Getuigenissen van leerkrachten leren ons dat sommige OKAN en DASPA leerlingen zich veiliger voelen wanneer een vrouw tolkt. In andere gevallen biedt het meer veiligheid aan ouders. Daarom kiezen we voor moeders van leerlingen uit zoveel mogelijk (onthaal)scholen van beide taalgemeenschappen. 

Project Trampoline

Trampoline - Vluchtelingenwerk Vlaanderen