-

Other Talk wil maatschappelijke debat over migratie vermenselijken

Het project Other Talk wil het maatschappelijke debat over migratie nuanceren en vermenselijken. Daarmee willen 11.11.11 en Vluchtelingenwerk Vlaanderen de mensen tussen de uiterste polen van het debat bereiken, het beweegbare midden.

"Asielzoekers overspoelen ons land en tasten onze welvaart aan!"

Misschien heb jij zo'n uitspraak al eens ergens gelezen of gehoord? Frames zijn onzichtbare maar krachtige communicatiemiddelen die het publieke debat bepalen. Hoe mensen over migratie praten, wat mensen over migratie lezen en zien, bepaalt hoe mensen over migratie denken.

Het project Other Talk wil alternatieve frames inzetten om het maatschappelijke debat over migratie te nuanceren en vermenselijken. Je hoeft het migratiedebat niet op de voet te volgen om te weten dat het verhit verloopt. Iedereen die actief is op sociale media ziet dat de voorstanders en tegenstanders zich in hun loopgraven lijken terug te trekken, overtuigd van hun eigen gelijk. Een genuanceerd gesprek lijkt haast onmogelijk. En net die nuance willen 11.11.11 en Vluchtelingenwerk Vlaanderen met Other Talk in het maatschappelijke debat injecteren.

Bekijk hieronder het filmpje van Other Talk.

Meer info over Other Talk?