-

Planet Search biedt landeninfo aan

Vluchtelingenwerk Vlaanderen lanceert 'Planet Search'. Hiermee willen we advocaten en sociale diensten juridische ondersteuning bieden bij hun werk met verzoekers om internationale bescherming. Ons doel is om in specifieke cases onderzoek te doen en bronnen aan te leveren over de situatie over het land van afkomst.
Planet Search - Vluchtelingenwerk Vlaanderen

Het tijdstip voor de lancering van Planet Search is niet toevallig gekozen. De afgelopen weken worden volop weigeringsbeslissingen genomen door het Commissariaat-generaal voor de Vluchtelingen en de Staatlozen ten aanzien van Afghaanse asielzoekers.

Vanuit Vluchtelingenwerk Vlaanderen maken we ons hier grote zorgen over, via deze dienst willen we advocaten vreemdelingenwerk bijstaan die momenteel overspoeld worden met dossiers van cliënten voor wie terugkeer momenteel onmogelijk is. Een héél belangrijk element in de beoordeling van deze dossiers is de humanitaire situatie in Afghanistan.

Onze Planet Search medewerker heeft daarom een gedegen rapport rond de humanitaire situatie op het terrein uitgewerkt, dat we vrij delen.


We geloven dat we met Planet Search een verschil kunnen maken voor asielzoekers door advocaten en juristen te helpen bij het bouwen van een sterk dossier. Planet Search biedt gespecialiseerde landeninformatie aan.

Ontdek Planet Search

 

Logo Planet Search - Vluchtelingenwerk Vlaanderen