-

Scholieren op stap met de Refugee Route

"Ik heb veel meer respect gekregen voor mensen die internationale bescherming zoeken. Ze geven hun leven ergens anders op om in een vreemd land een nieuw te beginnen. Dat vind ik heel moedig."
Refugee Route - Vluchtelingenwerk Vlaanderen

Scholieren van Sint-Augustinusinstituut Bree gingen op Refugee Route op donderdag13 oktober. Tijdens een wandeling doorheen de Noordwijk kregen de jongeren inzicht in de asielprocedure en de opvangmogelijkheden voor asielzoekers in BelgiĆ«. De wandeling volgde de weg die ook asielzoekers afleggen: van hun aankomst in BelgiĆ« tot het verkrijgen van het statuut van erkend vluchteling, de terugkeer naar het land van herkomst of een verder verblijf op straat. 

"Ik heb veel respect dat je mensen wil helpen die het echt nodig hebben. Je bent geweldig! Heel erg bedankt voor deze ervaring!" 

De deelnemers leerden de ins en outs kennen van het Brussels migratienetwerk er gingen de confrontatie aan die mensen op de vlucht elke dag ervaren aan de asieldiensten! Onze collega Alexia gaf tijdens de route boeiende informatie.

MEER WETEN OVER DE REFUGEE ROUTE?