-

Deelnemers Startbabbels op bezoek in Antwerpen

Zondag 3 juli werd een aangename dag in Antwerpen voor de deelnemers van onze Startbabbels. Ze brachten een bezoekje aan het Red Star Line Museum. Nadien gingen ze naar de expo waarbij Mulugeta, medebabbelaar en vrijwilliger bij Vluchtelingenwerk, ook eigen werk toont.
Startbabbels - Vluchtelingenwerk Vlaanderen

Ons Startpunt organiseert i.s.m. het Huis van het Nederlands en Muntpunt in Brussel conversatietafels Nederlands – Startbabbels - voor mensen die Nederlands willen oefenen. De doelgroep is een mix van anderstalige Belgen en – niet-Belgen, waaronder asielzoekers en vluchtelingen. Daarbuiten komen de deelnemers van de Startbabbels regelmatig samen voor leuke en aangename activiteiten zoals afgelopen zondag.

Startbabbels - Vluchtelingenwerk Vlaanderen

Het werd nog wel even spannend toen een delegatie vanuit Brussel met de trein langdurig stilstond in Vilvoorde en mensen in verspreide slagorde aan het Red Star Line Museum aankwamen. Een half uur later dan voorzien kon het museumbezoek gelukkig toch nog doorgaan.

Startbabbels - Vluchtelingenwerk Vlaanderen

 

De altijd hartelijke Mulugeta gaf gepassioneerd en met heel veel overtuiging uitleg bij zijn werk in het Zwartzusterklooster. Het andere werk van ‘Afrikaanse bodem’ verdiende evenzeer de aandacht van de deelnemers.

 

 

Wil jij meer weten over de Startbabbels?

Bezoek dan zeker onze website. Wij zijn ook nog op zoek naar begeleiders voor onze Startbabbels tijdens de zomermaanden.

Gezocht: vrijwillige begeleiders Startbabbels