-

Teambuilding Startpunt-team: Kanovaren en picknicken

Op zondag 24 juli kwamen de medewerkers van ons Startpunt-team eindelijk nog eens samen voor een leuke teamdag. Na twee maanden onafgebroken hard werk aan het Klein Kasteeltje waar ze elke dag de huidige opvangcrisis van de eerste rij moesten aanschouwen, hadden de vrijwilligers en medewerkers niet echt de tijd gehad om te ontspannen en te genieten van wat vrije tijd samen.
Teambuilding Startpunt

“Velen hadden nog niet de kans gehad om deel te nemen aan onze tembuildingactiviteiten”, legt Startpuntmedewerker Imane uit. “Nieuwkomers (Nora, Ana Maria, Liza en Bianca) en oude getrouwe keken er allemaal erg naar uit om tijd samen door te brengen buiten de gebruikelijke setting. Zelfs de hitte of de opgedroogde waterstromen (!) konden ons niet ontmoedigen om aan onze kanotocht te beginnen.”

De vrijwilligers en medewerkers van het Startpunt staan iedere ochtend aan het aanmeldcentrum voor asielzoekers (Dienst Vreemdelingenzaken en Fedasil) -het Klein Kasteeltje- in Brussel. Daar komen mensen toe die internationale bescherming vragen in ons land. Ze geven er basisinformatie over de asielprocedure in vele talen en we antwoorden op vragen die mensen hebben. Een aantal van onze vrijwilligers is zelf asielzoeker of erkend vluchteling en hierdoor vergemakkelijkt het contact.

Het zalige weer - heet maar niet gloeiend heet – droeg bij dat deze dag onvergetelijk werd! Dat gold ook voor de onhandige stunts met de kano's. Uiteindelijk hebben al de teamleden de oever gehaald en is geen enkele kano gesneuveld.

Afscheid Sharon

Iets anders maakte deze dag zo onvergetelijk: de laatste dag van Sharon bij het Startpunt. Heel het team was zo blij dat Sharon afgelopen maanden bij hen was. Vluchtelingenwerk Vlaanderen wenst je het allerbeste voor je verdere leven in Nederland!

Sharon: "Ik ben heel blij dat ik deel mocht uitmaken van het Startpunt-team"

Sharon: "Toen ik vorig jaar september begon als vrijwilliger voor Vluchtelingenwerk, voelde ik me meteen super welkom in ons internationale team. Ik vond het werk geweldig, ik leerde elke dag zoveel bij. Je krijgt inzicht in de worstelingen van vluchtelingen, en mijn collega's stonden altijd klaar om te helpen uitleggen als ik ingewikkelde vragen kreeg. Het was een ongelooflijk verrijkende ervaring. Ik ben heel blij dat ik deel mocht uitmaken van het Startpunt-team."

Teambuilding Startpunt

Startpuntmedewerker Imane: “Hartelijk dank aan iedereen die deelnam, en aan degenen die niet konden maar er in de geest waren! Wanhoop niet; er zal sneller iets anders georganiseerd worden dan je verwacht.”

Tot slot willen wij bij Vluchtelingenwerk Vlaanderen de ongelooflijke Iman en Fazel speciaal bedanken die hun beste beentje hebben voorgezet om deze prachtige dag te organiseren! En bij uitbreiding het hele Startpunt-team voor hun dagelijkse niet aflatende steun voor mensen op de vlucht.

Volg het Startpunt