-

Tine Claus volgt Charlotte Vandycke op als directeur van Vluchtelingenwerk Vlaanderen

Vluchtelingenwerk Vlaanderen heeft een nieuwe directeur. Tine Claus volgt Charlotte Vandycke op en leidt vanaf 1 december de organisatie. "Ik wil een inspirerende en motiverende leidinggevende zijn en samen de rechten van mensen op de vlucht helpen verbeteren."
Tine

Tine Claus was sinds 2016 actief als verantwoordelijke van de federale gelijke kansenadministratie. Ze maakt ook deel uit van de raad van bestuur van Unia en Myria, het Federaal Migratiecentrum.

"Ik kom terecht in een heel sterk team, vol talent en engagement, dat de uitdagingen op het terrein door en door kent”, zegt Tine. "Ik kijk er naar uit om samen met het team en partners de vinger aan de pols te houden, netwerken uit te bouwen en projecten uit te werken. De uitdagingen zijn enorm"

"We moeten als organisatie onze stempel kunnen drukken op het beleid”

‘Ik wil een inspirerende en motiverende leidinggevende zijn", legt Tine uit. "In aanloop naar de verkiezingen van 2024 moeten we als netwerk onze stempel niet alleen kunnen drukken op het beleid, maar ook op de publieke opinie. Met projecten zoals Other Talk kunnen we hieraan werken. Hiermee geven we bekendheid aan positieve verhalen over mensen op de vlucht. Nu ontbreken deze vaak in het publieke debat. Daarin kunnen we het verschil maken. Dit is super belangrijk, maar tegelijkertijd ook een grote uitdaging.”