-

Tolkies@work! bijeenkomst: Meertalige vrouwen verkennen carrièremogelijkheden bij VDAB

Op vrijdag 13 september vond er een bijzondere bijeenkomst plaats in het Beroepenpunt Brussel. De 'Tolkies', meertalige vrouwen die zijn opgeleid als tolken via het project Trampoline van Vluchtelingenwerk Vlaanderen, kwamen samen om meer te leren over hun kansen op de arbeidsmarkt.

Het project Trampoline, dat steun ontvangt van de Koning Boudewijnstichting, biedt gratis opleidingen aan voor meertalige vrouwen die graag willen tolken. Na hun opleiding kunnen deze vrouwen als vrijwillige tolken aan de slag bij Brussel Onthaal, waar ze voor elke opdracht een vrijwilligersvergoeding ontvangen.

Tijdens de gezellige namiddag kregen de Tolkies de kans om vragen te stellen aan vertegenwoordigers van de VDAB. Ze ontvingen waardevolle informatie over mogelijkheden voor betaald werk en opleidingen die aansluiten bij hun nieuw verworven vaardigheden.

 Veronique De Clercq, projectcoördinator, legt uit: "Met Trampoline willen we niet alleen de tolkcapaciteiten van deze vrouwen versterken, maar ook hun kansen op de arbeidsmarkt vergroten. Deze bijeenkomst bij de VDAB is een belangrijke stap in die richting." 

Meer info over Tolkies@work