-

Tolkies@work: meertalige vrouwen verkennen carrièrekansen bij VDAB en partners

Op maandag 23 september vond er een inspirerende bijeenkomst plaats in het Beroepenpunt Brussel. Negentien Franstalige meertalige vrouwen, bekend als de 'Tolkies', kwamen samen om meer te leren over hun mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Deze bijeenkomst was een belangrijk onderdeel van ons project 'Tolkies@work'.

Tijdens de bijeenkomst kregen de Tolkies uitgebreide informatie over verschillende trajecten naar werk en opleidingsmogelijkheden. Vertegenwoordigers van Actiris, VDAB en Bruxelles Formation waren aanwezig om hun kennis te delen en vragen te beantwoorden. De deelnemers waren erg enthousiast over de nuttige informatie die ze ontvingen en de persoonlijke aandacht van de consulenten. 

Trampoline project 

De Tolkies zijn opgeleid via Trampoline, een project van Vluchtelingenwerk Vlaanderen, dat steun ontvangt van de Koning Boudewijnstichting. Dit project biedt gratis tolkopleidingen aan voor meertalige vrouwen. Na hun opleiding kunnen ze als vrijwillige tolken aan de slag bij Brussel Onthaal, waar ze voor elke opdracht een vrijwilligersvergoeding ontvangen. 

Meer dan alleen tolken 

Veronique De Clercq, projectcoördinator, benadrukt het bredere doel: "Met Trampoline willen we niet alleen de tolkcapaciteiten van deze vrouwen versterken, maar ook hun kansen op de arbeidsmarkt vergroten. Deze bijeenkomst bij het Beroepenpunt is een belangrijke stap in die richting." 

De positieve reacties van de deelnemers tonen aan dat 'Tolkies@work' een waardevolle bijdrage levert aan de professionele ontwikkeling van deze meertalige vrouwen. Door hun taalvaardigheden te combineren met gerichte loopbaanondersteuning, openen zich nieuwe deuren voor deze getalenteerde groep in de Brusselse arbeidsmarkt.

Meer info over Tolkies@work