-

Vluchtelingenwerk in een nieuw jasje

Vluchtelingenwerk heeft een nieuw logo en een nieuwe huisstijl.

Vluchtelingenwerk Vlaanderen komt op voor de rechten en het welzijn van mensen op de vlucht voor oorlog, geweld en vervolging. We streven naar een maatschappij waar mensen met elkaar samenleven. Om dat te bereiken brengen wij positieve verhalen over mensen op de vlucht, zetten we druk op het beleid en sensibiliseren het grote publiek. 

Samen met meer dan 30 lidorganisaties en talloze, gemotiveerde vrijwilligers werken we aan een goede opvang en integratie, zodat iedereen zich thuis kan voelen in België. We ondersteunen iedereen die asielzoekers en vluchtelingen bijstaat. We zijn een organisatie die positiviteit en kracht uitstraalt. 

De nieuwe visuele identiteit van onze organisatie draagt deze waarden uit. Het nieuwe logo is opgebouwd uit drie overlappende, kleurrijke vlakken. Deze vlakken en krachtige typografie vormen een knipoog naar de pamfletten die in manifestaties te zien zijn. De warme, vrolijke kleuren contrasteren met de bolde typografie en maken de boodschap toegankelijk. Het originele icoon van Vluchtelingenwerk, die de weg verbeeldt die veel mensen op de vlucht afleggen, blijft bewaard en prijkt trots bovenaan het nieuwe logo in een vast groen vlak.

De nieuwe huisstijl kwam tot stand dankzij een samenwerking met het creatieve bureau DIFT

Nieuw logo Vluchtelingenwerk Vlaanderen