-

"Deze zeer interessante vorming maakte me een betere tolk"

Vandaag op vrijdag 30 september was de laatste dag van de opleiding van ons project 'Trampoline'. Daarmee vormen wij samen met Brussel Onthaal meertalige vrouwen, zodat zij voor scholen eenvoudige tolkopdrachten kunnen doen tegen een vrijwilligersvergoeding. De deelnemers waren enthousiast: "Voor deze vorming dacht ik dat ik met mijn tolkwerk de mensen goed aan het helpen was, maar nu weet ik beter. Ik heb zoveel bijgeleerd. Deze zeer interessante vorming liet me zien hoe je goed tolkt."
Trampoline - Vluchtelingenwerk Vlaanderen

Deze opleiding geeft vrouwen met een migratieachtergrond een springplank naar vrijwilligerswerk in de lokale gemeenschap. De vrouwelijke studenten leerden tijdens hun opleiding de verschillende tolktechnieken die er bestaan. Na hun opleiding zullen we deze meertalige vrouwen betrekken op het onderwijs van hun kinderen en door hun engagement de betrokkenheid van andere ouders stimuleren.

"Een heel goede vorming vol nuttige informatie en training op verschillende gesprekssituaties" - deelnemer

Getuigenissen van leerkrachten leren ons dat sommige OKAN en DASPA leerlingen zich veiliger voelen wanneer een vrouw tolkt. In andere gevallen biedt het meer veiligheid aan ouders. Daarom kiezen we voor moeders van leerlingen uit zoveel mogelijk (onthaal)scholen van beide taalgemeenschappen. 

PROJECT TRAMPOLINE

Trampoline - Vluchtelingenwerk Vlaanderen