-

Vrijwilliger Anna getuigt op podium 'Vluchtelingenavond' in Maasmechelen

GROS, de Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking van Maasmechelen, organiseerde op woensdag 14 september 'Vluchtelingenavond'. Oekraïense vrijwilliger Anna kwam op het podium spreken en deelde er haar unieke verhaal in aanwezigheid van minister van ontwikkelingssamenwerking Meryame Kitir en Burgemeester Raf Terwingen.
Vrijwilliger Anna - Vluchtelingenwerk

Anna is vrijwilliger bij het Limburgs Platform voor mensen op de Vlucht (LPV), een vrijwilligersorganisatie die lid is van Gastvrij Netwerk. LPV is een netwerk van vrijwilligers, lokale groepen, organisaties en personen die zich inzetten voor ‘mensen op de vlucht’ in Limburg.

Collega en regiocoördinator Limburg Orhan Kilic was er met een infostand aanwezig. Deze avond werd een uitgelezen kans voor Orhan om er o.a. de Oekraïenstalige brochures voor de Infolijn van Vluchtelingenwerk Vlaanderen massaal te verdelen.

Infostand - Vluchtelingenwerk Vlaanderen

Deze Infolijn geeft gerichte antwoorden op vragen over het verblijf, huisvesting, toegang tot onderwijs, … van mensen op de vlucht.

Ook kinderboekjes van Studio 100, speciaal gemaakt op maat van Oekraïense kinderen, waren populair en werden gretig meegenomen.

Last but not least, hebben we de komende Refugee Walk bekend gemaakt die volgende week zondag op 25 september zal doorgaan. Mensen kunnen een symbolische route van 10, 20 of 40 km bewandelen samen met heel Vlaanderen en opnieuw mee geld in zamelen voor mensen op de vlucht. Jij kan je nog altijd inschrijven. Stap mee, zamel geld in en steun zo mensen op de vlucht.

Infostand - Vluchtelingenwerk Vlaanderen