Gastvrij Hasselt

Onthaal en verbinding met mensen op de vlucht: eens binnenspringen bij nieuwkomers in onze buurt of regelmatig contact houden met vluchtelingen in onze eigen straat.
Geschiedenis

Gastvrij Hasselt werd in 1992 opgestart vanuit de campagne "Vluchten kan niet meer" (Welzijnszorg). Drie jaar later vormden wij ons om tot een VZW. In 1996 stelde de stedelijke overheid ons een lokaal ter beschikking in de Manteliusstraat. In de loop van 2001, zijn we verhuisd naar de Fonteinstraat 69, waar we thans onze lokalen hebben.

Sinds 1998 zijn we aangesloten bij het Limburgs Platform voor Vluchtelingen. Tevens is er regelmatig overleg met de bevoegde stedelijke instellingen en ambtenaren. Zo signaleert men ons de problemen waaraan onze vrijwillig(st)ers zouden kunnen verhelpen. Maar het aantal medewerkers en ook de tijd waarover ze beschikken, zijn beperkt. Daarom bespreken we op onze maandelijkse bijeenkomsten welke vragen om hulpverlening we aankunnen en welke niet.

Activiteiten

Zoals uit getuigenissen blijkt vragen wij geen onmogelijke dingen aan onze vrijwilligers: eens binnenspringen bij nieuwkomers in onze buurt of regelmatig contact houden met vluchtelingen in onze eigen straat. We hechten in de eerste plaats belang aan de duurzaamheid van het engagement: we nemen niet te veel hooi op onze vork, maar proberen het wel vol te houden.

 

Contactgegevens

Fonteinstraat 69
3500 Hasselt
+32 (0) 486 34 20 02
@email

Mensen die het eens willen proberen als vrijwilliger in het vluchtelingenwerk kunnen best telefonisch contact opnemen met An Goetschalckx 011/22 30 63 of met Lieve Bos 0486/34 20 02.
Giften zijn altijd welkom op reknr. 001-2755715-21 van Gastvrij Hasselt vzw.
 

Vrijwilligers gezocht!

Gastvrij Hasselt vzw is constant op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Er komen meer en meer, al dan niet erkende vluchtelingen aan in Hasselt. Vanuit ons ‘vriend aan huis’ project willen we voor elke vluchteling of gezin op zijn minst één vrijwilliger vinden die zich kan/wil inzetten voor deze mensen, als zij zelf behoefte hebben aan extra hulp en ondersteuning van ons. Iedereen die zich geroepen voelt om zich als vrijwilliger op één of andere manier in te zetten voor vluchtelingen, hoe miniem ook, is van harte welkom!

Adres

België