Netwerkdagen

Netwerkdag 2022 bestaat uit 2 momenten: 

Op zaterdag 15 januari 2022 organiseerden we een online netwerkvoormiddag waarin we 3 webinars aanboden die ingingen op thema's die nauw aansluiten bij het werk van vrijwilligers met/voor mensen op de vlucht. 

 

Op zaterdag 18 juni 2022 nodigen we je uit voor een ontmoetingsmoment met alle vrijwilligers uit ons netwerk. Die ontmoeting vindt plaats in de Pianofabriek in Sint-Gillis.

Ontdek het programma

 

 

 

Netwerkdag 2021 kon jammer genoeg niet plaatsvinden door de coronamaatregelen.

Netwerkdag 2020 kon jammer genoeg niet plaatsvinden door de coronamaatregelen.

Netwerkdag 2019 vond plaats op zaterdag 23 november in Kazerne Dossin te Mechelen. Ruim 80 vrijwilligers gingen in gesprekstafels dieper in op thema's als de sterktes van vrijwilligersverenigingen, hun verhalen en impact. Ze spraken met ervaringsdeskundigen van Mind-Spring en lieten de medewerkers van de Kazerne Dossin aan het woord over 'Omgaan met de dynamieken van polarisatie'.

Programma netwerkdag 2019

Verslagboek netwerkdag Gastvrij Netwerk 2019

Netwerkdag 2018
Op 24 november 2018 organiseerden Gastvrij Netwerk en Vluchtelingenwerk Vlaanderen in De Markten te Brussel een tweede Netwerkdag 'Vrijwilligers voor mensen op de vlucht'. Met inspirerende workshops over de bijdragen van vrijwilligerswerk, samenwerking met Vluchtelingenwerk, humanitaire hulp aan mensen zonder wettig verblijf, en begeleiding van nieuwkomers naar een woning en een job.

Verslagboek netwerkdag Gastvrij Netwerk 2018

Netwerkdag 2017 vond plaats op zaterdag 28 oktober in het gebouw van Globe Aroma te Brussel. Deze eerste netwerkdag was voor vele vrijwilligers een gelegenheid tot kennismaking met het netwerk en met vrijwilligers van andere locaties. Vluchtelingen namen zelf het woord en gaven aan wat zij waarderen aan het vrijwilligerswerk en welke initiatieven zij ook zelf opnemen. De leden bespraken hoe zij politieke actie inzetten om structurele en maatschappelijke verandering in gang te zetten.

Verslagboek Netwerkdag Gastvrij Netwerk 2017