Word vrijwilliger

Word vrijwilliger

Dagelijks zijn er in Vlaanderen en Brussel honderden vrijwilligers in de weer voor asielzoekers en vluchtelingen. Allemaal helpen ze hoe en waar ze kunnen: in een lokale vrijwilligersgroep, tijdens activiteiten met vluchtelingen, als vrijwillig jurist of vertaler ... Onze vrijwilligers werken mee aan de draagvlakverbreding van mensen op de vlucht.

Wij ondersteunen graag al onze vrijwilligers. Met vormingen, bijeenkomsten en netwerkactiviteiten, via onze helpdesks en langs onze nieuwsbrief E-fugee.

Wil je graag vrijwilliger worden?

Organisatorisch kunnen we enkel vrijwilligers aanvaarden met een engagement van langer dan 2 maanden. We zijn een organisatie die voornamelijk op tweede- en derdelijnsniveau werkt en hierbinnen is het zeer moeilijk om voor een kortere periode een plek aan te bieden.

Om aan de slag te gaan als vrijwilliger bij Vluchtelingenwerk Vlaanderen vragen we je om een mail te sturen met je CV en motivatiebrief naar @email, met als titel 'Aanmelding vrijwilliger'. Geef ook aan voor welke periode en hoeveel tijd je beschikbaar bent en welk soort werk je voor ogen hebt.

Een collega zal dan zo snel mogelijk contact met jou opnemen en jou matchen aan een geschikt vrijwilligersinitiatief! We hopen jou dan snel te ontmoeten!

Volg ons zeker ook Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn in het oog voor de nieuwste vacatures.

Aan de slag in jouw gemeente?

Als vrijwilliger bij een lokale vrijwilligersgroep of burgerinitiatief?

In heel Vlaanderen zijn er lokale vrijwilligers actief om mensen op de vlucht wegwijs te maken, welkom te heten, te ondersteunen,… Word vrijwilliger bij een bestaande vrijwilligerswerking in je buurt of richt zelf een nieuwe intiatief op. Nieuwe initiatieven kunnen zich aansluiten bij ons Gastvrij Netwerk.

Ontdek meer over Gastvrij Netwerk of ga rechtstreeks naar de vrijwilligersvacatures !

Asielzoekers verblijven tijdens hun asielprocedure in een opvanginitiatief. Dat kan ofwel in een Opvangcentrum georganiseerd door Fedasil of het Rode Kruis, of in kleinschalige opvanginitiatieven van lokale OCMW’s. Als je hen wil helpen, neem je best rechtstreeks contact op met je gemeente.