Word vrijwilliger

Dagelijks zijn er in Vlaanderen en Brussel honderden vrijwilligers in de weer voor asielzoekers en vluchtelingen. Allemaal helpen ze hoe en waar ze kunnen: in een lokale vrijwilligersgroep, tijdens activiteiten met vluchtelingen, als vrijwillig jurist of vertaler ... Onze vrijwilligers werken mee aan de draagvlakverbreding van mensen op de vlucht.

Wij ondersteunen graag al onze vrijwilligers. Met vormingen, bijeenkomsten en netwerkactiviteiten, via onze helpdesks en langs onze nieuwsbrief E-fugee.

Wil je graag vrijwilliger worden?

Om aan de slag te gaan als vrijwilliger bij Vluchtelingenwerk Vlaanderen vragen we je om te reageren op onze specifieke vrijwilligersvacatures. Je vindt deze hier. Selecteer in de balk links 'Vluchtelingenwerk Vlaanderen' en 'vrijwilligers' om enkel de vrijwilligersvacatures te zien.

Volg ons zeker ook Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn in het oog voor de nieuwste vacatures. 

 

Klik hier voor onze vrijwilligersvacatures 

Aan de slag in je gemeente?

Als vrijwilliger bij een lokale vrijwilligersgroep of burgerinitiatief?

In heel Vlaanderen zijn er lokale vrijwilligers actief om mensen op de vlucht wegwijs te maken, welkom te heten, te ondersteunen,… Sluit je aan bij een bestaande vrijwilligerswerking in je buurt of richt zelf een nieuwe groep op. Nieuwe groepen kunnen zich aansluiten bij ons Gastvrij Netwerk. Gastvrij Netwerk vzw is een vereniging die vrijwilligersgroepen verenigt, uitwisseling organiseert, ... 

Lees er hier meer over.

Als vrijwilliger bij een opvanginitiatief in de buurt?

Asielzoekers verblijven tijdens hun asielprocedure in een opvanginitiatief. Dat kan ofwel in een Opvangcentrum georganiseerd door Fedasil of het Rode Kruis, of in kleinschalige opvanginitiatieven van lokale OCMW’s. Als je hen wil helpen, neem je best rechtstreeks contact op met je gemeente.

Stages

Wie kan stage lopen bij Vluchtelingenwerk?

Wij voorzien enkel stageplaatsen in het kader van universitair of hoger onderwijs, en dit voor een minimumduur van 2 maanden. 

Opleidingen die in aanmerking komen: Bachelor in het Sociaal Werk (optie Sociaal-Cultureel Werk of Sociaal-Juridische Dienstverlening), Master in het Sociaal Werk en Sociaal Beleid, Bachelor in het Sociaal Agogisch Werk, Master in de Communicatiewetenschappen, Bachelor in het Communicatiemanagement, Master in de Politieke Communicatie, Master in de Politieke Wetenschappen, Master of Laws in de Rechten.

Staat jouw opleiding er niet bij, maar denk je toch dat Vluchtelingenwerk een waardevolle stageplek voor jou kan zijn? Aarzel dan niet om een mail te sturen naar info@vluchtelingenwerk.be, en we houden je op de hoogte.

Aan de slag bij een van onze lidorganisaties?

Wij werken samen met een veertigtal leden rond de bescherming, integratie en terugkeer van asielzoekers en vluchtelingen. Samen maken we opinies, voeren we actie, vangen we asielzoekers op en zetten we ons in voor vluchtelingen. Hieronder vind je een lijst met vrijwilligersvacatures van Vluchtelingenwerk Vlaanderen, onze leden en partners.

Vacatures bij Vluchtelingenwerk