Word vrijwilliger

Word vrijwilliger
Er zijn in Vlaanderen en Brussel heel veel mensen die zich vrijwillig inzetten voor mensen op de vlucht

Zoek een vrijwilligersorganisatie in jouw buurt

Heel wat burgers ondersteunen mensen op de vlucht op vrijwillige basis in allerlei domeinen. Vrijwilligers vinden elkaar in vrijwilligersorganisaties verspreid in Vlaanderen en Brussel.

De vrijwilligersorganisaties in het Gastvrij Netwerk kunnen altijd nieuwe helpende handen gebruiken! Gastvrij Netwerk versterkt lokale vrijwilligersorganisaties, dichtbij en solidair met mensen op de vlucht.

Word vrijwilliger bij een bestaande vrijwilligerswerking in je buurt of richt zelf een nieuw initiatief op. Geen vacature bij de vrijwilligersorganisatie(s) in jouw buurt? Aarzel niet om een regiocoördinator rechtstreeks te contacteren.

Zoek een vrijwilligersorganisatie in jouw buurt op

Of ga rechtstreeks naar de vrijwilligersvacatures!

Zoek een opvangcentrum in jouw buurt

Asielzoekers verblijven tijdens hun asielprocedure in een opvanginitiatief. Dat kan ofwel in een Opvangcentrum georganiseerd door Fedasil, Rode Kruis, Caritas International of in kleinschalige opvanginitiatieven van lokale OCMW ’s. Als je hen wil helpen, neem je best rechtstreeks contact op met je gemeente.

Wil je graag vrijwilliger worden bij Vluchtelingenwerk?

Om aan de slag te gaan als vrijwilliger bij Vluchtelingenwerk Vlaanderen kijk je op onze vacaturepagina. Volg ons zeker ook op Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn en blijf zo op de hoogte van onze nieuwste vacatures.

Is er geen vrijwilligersvacature maar wil je je toch engageren bij ons? Omdat we voornamelijk een tweedelijnsorganisatie zijn, is het zeer moeilijk om voor een kortere periode een plek aan te bieden. Een vrijwilliger bij ons komt vaak op het secretariaat terecht. Daardoor moeten we mensen soms teleurstellen omdat we geen plaatsje hebben.

Schrikt dat je niet af? Stuur dan een mail met je CV en motivatiebrief naar @email, met als titel 'Aanmelding vrijwilliger'. Geef ook aan voor welke periode (minimum 2 maanden) en hoeveel tijd je beschikbaar bent en welk soort werk je voor ogen hebt.