Other Talk Leertraject

Hoe brengen we een genuanceerde en menselijke kijk terug in het gesprek over migratie? Verhalen zijn hét middel om genuanceerdere boodschappen te verspreiden en bereiken een groot publiek. Vrijwilligersorganisaties kunnen een spilfiguur zijn in deze communicatie. Je hoeft niet ver te zoeken naar pakkende, overtuigende verhalen over migratie. Ontdek ze hieronder.
Other Talk - Vluchtelingenwerk Vlaanderen

Het migratiedebat verloopt verhit. Hevige voor- en tegenstanders schreeuwen steeds luider waardoor elke nuance in het gesprek over migratie verloren gaat. Enkel extreme meningen worden gehoord. Maar hoe brengen we een genuanceerde en menselijke kijk terug in het gesprek over migratie?

Deze website bundelt verschillende ervaringen & acties van deelnemers van Other Talk on Migration en biedt inspiratie voor vrijwilligersgroepen

Wil jij mee impact veroorzaken? Heb je tal van ervaring met menselijke verhalen? Maar zoek je nog hoe je ze deel kan maken van het DNA van je organisatie en zorgt dat een groot publiek ernaar luistert? 

Bekijk de interactieve online tool die jou stap voor stap begeleidt met video’s, tekst en beeld! Deze tool wil vrijwilligersorganisaties ondersteunen in het zoeken, creëren en verspreiden van verhalen die migratie op een genuanceerde en menselijke manier aan het grote publiek tonen.

Ga naar de tool

De tool is een product van de workshopreeksen "Verbindend communiceren voor vrijwilligersorganisaties", georganiseerd door Vluchtelingenwerk Vlaanderen in samenwerking met Rudy Pieters in het kader van Other Talk on Migration.

Het project Other Talk wil het maatschappelijke debat over migratie nuanceren en vermenselijken. Daarmee willen 11.11.11 en Vluchtelingenwerk Vlaanderen de mensen tussen de uiterste polen van het debat bereiken, het beweegbare midden.

Vzw Taranta
Samen bruggen bouwen in Brugge
Tochten van Hoop
In het spoor van de asielzoeker
Sofie Hamdi
Sofie ondersteunt vrijwilligers in Vlaams-Brabant als regiocoördinator bij Vluchtelingenwerk Vlaanderen
vzw Khabaz
Khabaz verzorgt op de lokaalmarkt van Deurne elke vrijdag de bar en het kinderatelier met nieuwkomers
Adoptieschakel
Wie is toch die vreemde vogel?
De Verhalenweverij
Aan tafel