-

Starterskit voor Vrijwilligers - Samen voor mensen op de vlucht

Ben jij geïnteresseerd in vrijwilligerswerk met mensen op de vlucht? Of ben je al actief als vrijwilliger en wil je je inzet nog verder versterken? Goed nieuws! Onze Starterskit is er om jou te helpen.

Deze Starterskit is jouw kompas in het vrijwilligerswerk voor en met mensen op de vlucht. Hier vind je essentiële informatie om je op weg te helpen. Maar dat is niet alles! Ontdek welke organisaties klaarstaan om jou te ondersteunen en welke waardevolle tips medeburgers met jou willen delen.

Wat bieden wij?

  • Basisinformatie om je te begeleiden.
  • Een gids naar ondersteunende organisaties.
  • Inspirerende tips van ervaren vrijwilligers.

5 regiocoördinatoren van Vluchtelingenwerk Vlaanderen ondersteunen en versterken lokale vrijwilligersorganisaties en burgerinitiatieven die werken voor en met mensen op de vlucht.

Deze Starterskit kwam tot stand in samenwerking met Gastvrij Netwerk vzw en dankzij de steun van de Vlaamse overheid. De starterskit bouwt verder op eerdere publicaties van Gastvrij Netwerk en Vluchtelingenwerk Vlaanderen: de Toolkit van Gastvrij Netwerk (2018) en de Inspiratiegids ‘Ondersteuningsnetwerken Kwetsbare Gezinnen op de vlucht’ (2022).

Laten we samen het verschil maken en een solidaire gemeenschap creëren voor mensen op de vlucht. Download onze Starterskit en begin vandaag nog! 

Download hier

Wil jij een fysiek exemplaar?

Bestel hier